Főznél mosogatógépben?

A minap olvastam valahol, hogy újabb divat hódít a hipertakarékosok világában: a mosogatógépben való főzés. Természetesen mosogatás közben. Egy olasz hölgy, bizonyos Lisa Casali találmánya ez, aki szakácskönyvet is adott ki a témában Cucinare in lavastoviglie, azaz Főzés mosogatógépben címmel, még 2013-ban. Az már nem újkeletű, hogy dunsztolásra jól használható a mosogatógép, a leleményes olasz blogger viszont világhírű lett az ötlet továbbgondolásával. A lényeg annyi, hogy hermetikusan záródó üvegbe töltsük a hőkezelni kívánt élelmiszert, és a technológia alkalmazásával nemcsak energiát takarítunk meg, de az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően egészségesebb ételekhez jutunk – állítja Lisa.

A folyamat a sous-vide eljáráshoz hasonlít, alacsony hőfokon sokáig, csak mindez átlagos háztartásra adaptálva. A legbiztosabban zöldség, kuszkusz, hal készíthető, bár ugyanezek tíz perc alatt megvannak hagyományos módon, tulajdonképpen meg lehet próbálni, az ízek szempontjából mennyivel lesz jobb/nem jobb a végeredmény a gépben.

Lisa Casali főzés közben

Íme, egy videó arról, hogyan is kell mosogatógépben főzni.

Kipróbálnátok?

Elmondhatjátok a Facebookon is…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »