Midig elképedek azon, hogy néhány élelmiszergyártó cég micsoda bizniszt csinál az emberi lustaságból. Egyik kedvencem a palacsintapor, mert hiszen alapból alig kell hozzá valami: tojás, liszt, tej, szódavíz, kis cukor, kis só. A pudinggal ugyanez a helyzet: pudingpor nélkül is el lehet készíteni, mindössze öt hozzávalóból. Mégis, egy időben az ivódott a köztudatba, hogy ha nincs otthon pudingpor, hát hozni kell, mert anélkül aztán nem lesz semmi sem.
Pedig de.
Ezt mutatom meg most.
Ja, a sárgaság: amint felnőtt koromban rájöttem, a sárga szín (amit egyébként karotin hozzáadásával érnek el) a tojássárga színét hivatott helyettesíteni.
5 dl tej
5 tojássárga
10 dkg cukor
4 dkg keményítő
fél vaníliarúd, vagy 1 tk vanília kivonat (nem aroma, nem vanillines cukor tehát)
2. Egy kis edénybe tesszük a tojássárgát, a cukrot és a keményítőt, és jól elkeverjük a maradék fél dl tejjel.
Hát ennyi. A jövőben ne pudingport vegyetek, hanem tartsatok otthon keményítőt – sokkal gazdaságosabb, és a tojássárga és az igazi vanília miatt finomabb, tápanyagok szempontjából értékesebb desszertet kaptok.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)