Emlékeztek még a Péntek Esti Bisztró Klubra? Hosszabb kihagyás után – több, mint fél éve volt az utolsó vacsoránk – újabb estre került sor, új helyszínen: a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum pincéjében, ami fantasztikus hangulatot adott ennek a kiváló eseménynek.
Hát erre varrjunk gombot.
De aztán szépen kikerekedett a történet.
Úgyhogy más gyümölcsöt választottam: mangót. Van kiváló, olasz 100%-os mangópürém, igazi mangóízzel, ezt felvert kókusztejszínbe forgattam. Sütöttem egy csomó enyhén citromos picike habcsókot, majd mentazselét készítettem: a szomszéd nénitől kapott mentát kiáztattam egy viszonylag enyhe cukorszirupban, majd tortazselével megkötöttem. Ezután már csak egy jó friss, citromhéjas mascarponés krémet kellett kevernem, és jöhetett a rétegezés.
Mit is mondhatnék? Egy remek menüsor végére kerülni megtiszteltetés, ugyanakkor kockázat is: lefelé is, felfelé is viheti az egész este sikerét. Nos, a mangós desszertért egyhangúan rajongtak a vendégek.
Nem is maradt egy csepp sem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)