Baj van, sajnos, elfagyott az eper. Persze, lesz azért, de számíthatunk arra, hogy drágán juthatunk csak hozzá. A fóliásat persze nem érintette a fagy, én is ilyet vettem, és nagyon finom; el is határoztam, hogy süteménybe foglalom. Egyszerű süteménybe.
A hozzávalók sora sem hosszú: keksz alap, ganache töltelék és eper. Tömény, de nagyon finom.
Hozzávalók:
30 dkg zabkeksz (Győri édesből másfél guriga)
10 dkg puha vaj
2 ek kakaópor
A töltelékhez:
20 dkg étcsoki
2 dl tejszín
A díszítéshez:
eper
csokidara
Közben elkészítjük a ganache-t: Felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk. Az alapba öntjük, de NEM VESSZÜK MÉG KI a kekszalapot a formából semmiképp, ugyanis a langyos csokimassza felolvasztja a vajas keveréket, aztán sírhatunk.
A pitét azonban nem a családomnak készítettem, épp elég sütit ettek a hétvégén, mivel szombaton volt Bálint ballagása, amelynek örömére családi összejövetelt rendeztünk. Így aztán a képen látható sütit barátaim ették meg, egyöntetű elragadtatott hümmögések közepette.
És ezúton szeretnék kellemes érettségit kívánni minden érintettnek az elkövetkező hétre.
Bálint fiam, hajár, hajrá!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)