A legegyszerűbb epres csokis pite sütés nélkül

Baj van, sajnos, elfagyott az eper. Persze, lesz azért, de számíthatunk arra, hogy drágán juthatunk csak hozzá. A fóliásat persze nem érintette a fagy, én is ilyet vettem, és nagyon finom; el is határoztam, hogy süteménybe foglalom. Egyszerű süteménybe.

A hozzávalók sora sem hosszú: keksz alap, ganache töltelék és eper. Tömény, de nagyon finom.

Hozzávalók:

30 dkg zabkeksz (Győri édesből másfél guriga)

10 dkg puha vaj

2 ek kakaópor

A töltelékhez:

20 dkg étcsoki

2 dl tejszín

A díszítéshez:

eper

csokidara

A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a kakaóport. Egy 28 centi átmérőjű piteforma aljába sütőpapírt vágunk, hogy később majd egyszerűbben ki tudjuk venni a sütit. Az én formám olyan, hogy az alja kiemelhető a keretből; ez a legjobb ehhez a típusú süteményhez. Az Ikeában vettem, egyébként, még 2000 forint sem volt.

Ha egyenletesen elrendeztük a formában a kekszalapot, hűtőbe tesszük dermedni.

Közben elkészítjük a ganache-t: Felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk. Az alapba öntjük, de NEM VESSZÜK MÉG KI a kekszalapot a formából semmiképp, ugyanis a langyos csokimassza felolvasztja a vajas keveréket, aztán sírhatunk.

A csokiba belerakosgatjuk a finom eperdarabokat, és tetszés szerint díszítjük – nekem volt itthon arany csokikavicsom, ez került a tetejére, amitől igazán ünnepi lett. Úgyis anyák napja volt ma, a képen látható csokrot kaptam a gyerekeimtől.

A pitét azonban nem a családomnak készítettem, épp elég sütit ettek a hétvégén, mivel szombaton volt Bálint ballagása, amelynek örömére családi összejövetelt rendeztünk. Így aztán a képen látható sütit barátaim ették meg, egyöntetű elragadtatott hümmögések közepette. Próbáljátok ki. Nagyon jó.

És ezúton szeretnék kellemes érettségit kívánni minden érintettnek az elkövetkező hétre.

Bálint fiam, hajár, hajrá!

Egy pillanat a ballagásból.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »