Villámgyors paleo csokis-diós keksz

Amikor gyorsan kell az édesség, jó megoldás a keksz. Ez most egy glutén-, laktóz- és cukormentes változat, ami kiváló kompromisszum, ha ilyen-olyan igényekkel, táplálékérzékenységgel, -allergiával, betegséggel, diétával kell összehangolnunk a receptet.

Sokan azt gondolják, a paleo csak egy divat, de én – dacára annak, hogy nem így táplálkozom – mindig kiállok mellette: tudom ugyanis, hogy a környezetemben viszonylag sokan nem bírják a laktózt, a glutént, vagy épp cukorbetegek, ugyanakkor régóta paleózóktól rengeteg gyógyulás-történetet lehet hallani, azaz, hogy a táplálkozási szokásaik megváltoztatásával megszűntek nagyon komoly panaszaik, esetenként olyanok, amelyek netán már évtizedek óta fennálltak. Szóval, úgy vagyok vele, hogy tartsuk tiszteletben mások étkezési szokásait, ne akarjuk senkire ráerőltetni a miénket, és akkor egyszer majd megvalósul maga a világbéke is.

Vagy nem.

Addig meg próbáljátok ki ezt a kekszet, készíthető természetesen cukorral is, csak akkor nem paleo…

a1

30 dkg darált dió

10 dkg kókuszreszelék

4 tojás

12 dkg nyírfacukor (vagy más természetes édesítő)

5 dkg olvasztott kókuszzsír

10 dkg 70 %-os étcsoki

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.

2.  A tojásokat összedolgozzuk a nyírfacukorral, majd belekeverjük a kókuszzsírt is. Hozzáadjuk a diót és a kókuszreszeléket, és a mozsárban apróra tört csokit.

3. A lehető legnagyobb tepsinkbe sütőpapírt terítünk. A masszából pingponglabda méretű golyókat formázunk, majd kicsit lelapítjuk, és a tepsin egymás mellé helyezzük. 15 perc alatt készre sütjük.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »