Így süss babapiskótát
Babapiskótát készíteni nem nehéz, egy buktatója van: ha híg lesz a piskótamassza, szétfolyik, és élvezhetetlen palacsintaszerű képződményeket kapunk.
Amint meséltem, francia sütiket sütöttem a múlt héten, az egyik klasszikus volt a Charlotte torta. De nem az a piskótatekercsekkel kirakott tál, amit betöltünk, aztán kiborítunk, hanem ez:Szóval, ez a kis babapiskótával körülkerített, a fenti esetben málnahabos krémmel töltött tortácska a Charlotte. A torta magasságától függően rövidebb, hosszabb piskótákat gyárthatunk, szerintem nagyon extra látvány az, hogy nem bolti, hanem házi babapiskóta veszi körül a rendkívül finom beltartalmat.
A piskóta hozzávalói:
3 egész tojás
3 tojásfehérje
9 dkg cukor
6 dkg liszt
porcukor a szóráshoz
- A sütőt melegítsük elő 210 fokosra.Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit (mert ebből a masszából jó sok piskótánk lesz). Készítsünk elő egy habzsákot sima csővel.
- Válasszuk szét a tojásokat;a sárgákat keverjük habosra (ezt is géppel) a cukor felével. Egy másik tálban az összes tojásfehérjét verjük habbá a maradék cukorral, adjuk hozzá a sárgákat, majd szitáljuk bele a lisztet, és forgassuk össze úgy, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
- Töltsük a masszát a habzsákba, és kezdjük el kinyomni a sütőpapírra. Vegyük számításba, hogy a végeredmény kicsit szélesebb lesz, mint amit a papírra nyomunk. A képen az enyémek rövidek, mivel nem magas tortához készültek.
4. Szórjuk meg a kinyomott piskótákat porcukorral, mérsékeljük a sütő hőfokát 180 fokosra, és süssük a kinyomott tésztákat kb. 10 percig.
Lezárt dobozban sokáig eláll.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)