Így süss babapiskótát

Babapiskótát készíteni nem nehéz, egy buktatója van: ha híg lesz a piskótamassza, szétfolyik, és élvezhetetlen palacsintaszerű képződményeket kapunk.

Amint meséltem, francia sütiket sütöttem a múlt héten, az egyik klasszikus volt a Charlotte torta. De nem az a piskótatekercsekkel kirakott tál, amit betöltünk, aztán kiborítunk, hanem ez:Szóval, ez a kis babapiskótával körülkerített, a fenti esetben málnahabos krémmel töltött tortácska a Charlotte. A torta magasságától függően rövidebb, hosszabb piskótákat gyárthatunk, szerintem nagyon extra látvány az, hogy nem bolti, hanem házi babapiskóta veszi körül a rendkívül finom beltartalmat.

A piskóta hozzávalói:

3 egész tojás

3 tojásfehérje

9 dkg cukor

6 dkg liszt

porcukor a szóráshoz

  1. A sütőt melegítsük elő 210 fokosra.Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit (mert ebből a masszából jó sok piskótánk lesz). Készítsünk elő egy habzsákot sima csővel.
  2. Válasszuk szét a tojásokat;a sárgákat keverjük habosra (ezt is géppel) a cukor felével. Egy másik tálban az összes tojásfehérjét verjük habbá a maradék cukorral, adjuk hozzá a sárgákat, majd szitáljuk bele a lisztet, és forgassuk össze úgy, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Töltsük a masszát a habzsákba, és kezdjük el kinyomni a sütőpapírra. Vegyük számításba, hogy a végeredmény kicsit szélesebb lesz, mint amit a papírra nyomunk. A képen az enyémek rövidek, mivel nem magas tortához készültek.

4. Szórjuk meg a kinyomott piskótákat porcukorral, mérsékeljük a sütő hőfokát 180 fokosra, és süssük a kinyomott tésztákat kb. 10 percig.

Lezárt dobozban sokáig eláll.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »