Ti is összevásároltok ilyen-olyan sütési kellékeket, hogy aztán a következő tíz évet valamelyik konyhaszekrény alján töltsék? Ó, nem vagytok ám egyedül. Van ilyen kis jópofa szilikon hatos minikuglóf forma is valahol? Vagy kettő is? Na, akkor most vegyétek elő.
Erről a formáról van szó:
Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
A csokiganache-hoz:
15 dkg étcsoki
1,5 dl habtejszín
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra, és kivesszük belőle a rácsot (szilikonos formánál így kell).
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, 5 percig legalább. Utána belekeverjük a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. A massza felét külön vesszük, és belekeverjük a kakaóport, a fehér tésztába meg dobálhatunk kandírozott narancshéjat.
A szilikonos formát vagy formákat a sütő konyhapultra helyezett rácsára tettem, ugyanis a megtöltött formát már nem ajánlatos emlegetni, könnyen pórul járhatunk. A formákat majdnem félig megtöltjük a fehér masszával, majd teszünk rá annyit a kakaósból, hogy azért ne legyen tele a mélyedés, mert a tészta nőni fog sülés közben. Valami kis pálcával, késsel kissé összemárványozzuk a kétféle masszát.
A rácsot a formákkal együtt a sütőbe helyezzük, és úgy 25 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek a minikuglófok, kivesszük őket a formákból. Jöhet a csokizás.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)