Bár személyesen nem vagyok érintett, rendkívül sok ismerősöm érzékeny valamelyik tápanyagra, vagy épp cukorbeteg. Ez is indított arra anno, hogy a kávézókban kapható süteményeim között legyenek olyanok, amelyek számukra is fogyaszthatóak. Persze, mindig hangsúlyozom, hogy a legnagyobb igyekezetem ellenére az üzemem nem gluténmentes, a levegőben száll a glutén, az biztos, meg aztán tejjel is dolgozunk, tehát akit ezeknek az anyagoknak a minimális jelenléte is már megbetegíthet, annak sajnos nem jelentenek megoldást az én mentes-desszertjeim.
De tudom, hogy sokaknak igen. Most egy új finomságot mutatok meg, bár az elkészítése egy kicsit sokáig tart – persze, én 24 darabot készítettem, ha csak 6 kell, az nem olyan vészes -, de igazi villantós, finom süti.
20 dkg köles
8 dl laktózmentes tej
7 dkg nyírfacukor
darált mák a “bundázáshoz”
A krémhez:
4 citrom leve és héja
2 tojás
5 dkg nyírfacukor
5 dkg laktózmentes vaj
2 dl laktózmentes tejszín
4. Forgassuk a kihűlt citromkrémbe a felvert tejszínhabot, és ezzel a krémmel töltsük be a kölespudingot.
5. A maradék kölessel fedjük be a krémet, ez lesz a talp.
6. Hagyjuk kicsit dermedni a pudingokat, majd fordítsuk ki a pohárból.
9. Díszíthetjük maradék citromkrémmel, citromszelettel.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)