Így készíts szusit!

Meséltem a múltkori macaron kurzusról, aminek folyománya volt a szusi buli. Liáék jöttek, hoztak minden alapanyagot, és nekiláttunk. Jól szórakoztunk, és hát elmondhatjuk, hogy ez is megvolt: a szusi.

Íme a kellékek:

Azaz:

szusi rizs

nori lap (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)

lazac

tojás

uborka

kaliforniai paprika

avokádó

wasabi

szójaszósz

továbbá egy bambusz tányéralátét, ami a feltekerést segíti

Első lépés: mossuk át a rizst HÉTSZER – állítólag ennyi öblítés kell, hogy már tiszta legyen a víz, amit leöntünk a rizsről. Aztán főzzük meg a rizst, és hagyjuk párolódni.

Utána terítsük ki, hogy mielőbb kihűljön teljesen.

Amíg várakozunk, játsszunk. Mi a Dobble-t választottuk.

Utána kezdjük el a zöldségek csíkozását, és süssünk egy vékony tojásrántottát.

Készítsünk elő szépen mindent.

Terítsük a nori lapot a bambuszra, lapogassuk el rajta a rizst a képen látható módon.

Kenjük meg wasabival.

Így.

Aztán jöhet a töltelék: uborkacsík, paprikacsík, rántottacsík, a másikra lazac – én felvetettem a kolbászos-szalonnás ötletét, de lehurrogtak, mert az nem autentikus, pedig szerintem népszerűbb lenne nálunk a szusi, ha egy kicsit “magyarosítanánk…

Aztán feltekerjük.

Ügyesen, jó szorosan.

Így.

Aztán felszeleteljük tekercseket.

Öntsünk egy kis tálkába szójaszószt, ízesítsük wasabival, és ebbe mártogassuk a kis tekercseket.

Esetleg a vendégek örömére önszorgalomból dobjuk össze néhány gesztenyekrémes-csokis kosárkát.

Jó szórakozást!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »