Meséltem a múltkori macaron kurzusról, aminek folyománya volt a szusi buli. Liáék jöttek, hoztak minden alapanyagot, és nekiláttunk. Jól szórakoztunk, és hát elmondhatjuk, hogy ez is megvolt: a szusi.
Íme a kellékek:
Azaz:
szusi rizs
nori lap (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
lazac
tojás
uborka
kaliforniai paprika
avokádó
wasabi
szójaszósz
továbbá egy bambusz tányéralátét, ami a feltekerést segíti
Első lépés: mossuk át a rizst HÉTSZER – állítólag ennyi öblítés kell, hogy már tiszta legyen a víz, amit leöntünk a rizsről. Aztán főzzük meg a rizst, és hagyjuk párolódni.
Utána terítsük ki, hogy mielőbb kihűljön teljesen.
Amíg várakozunk, játsszunk. Mi a Dobble-t választottuk.
Utána kezdjük el a zöldségek csíkozását, és süssünk egy vékony tojásrántottát.
Készítsünk elő szépen mindent.
Terítsük a nori lapot a bambuszra, lapogassuk el rajta a rizst a képen látható módon.
Aztán jöhet a töltelék: uborkacsík, paprikacsík, rántottacsík, a másikra lazac – én felvetettem a kolbászos-szalonnás ötletét, de lehurrogtak, mert az nem autentikus, pedig szerintem népszerűbb lenne nálunk a szusi, ha egy kicsit “magyarosítanánk…
Aztán felszeleteljük tekercseket.
Esetleg a vendégek örömére önszorgalomból dobjuk össze néhány gesztenyekrémes-csokis kosárkát.
Jó szórakozást!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)