Mai Móni

A legjobb bulikaja: baconbe göngyölt aszalt szilva

Az idei karácsony abban is különbözött a többitől, hogy én nem főztem. A töltött káposztát és a húslevest férjem vállalta magára, és Nóri, a nagyobbik lányom is rendesen kivette részét a teendőkből, az egyéb munkák mellett elkészített néhány fogást; a munkahelyén, a dolgozói karácsonyi vacsorára készült egy rendkívül egyszerű előétel, amit itthon is megsütött. A teljes család körében ez aratta a legnagyobb sikert, amit még akkor is keresgéltek a kedves vendégek, amikor már rég nem maradt hírmondója sem.

a4Az elkészítése roppant egyszerű. Bacon kell hozzá, meg aszalt szilva. Illetve, ha valaki tovább szeretné extrázni, a szilvák belsejébe tehet egy kis kocka lágy kecskesajtot. Aztán a szilvákat baconbe kell tekerni, fogpiszkálóval átszúrni, és 200 fokos sütőben ropogósra sütni – ez körülbelül 15-20 perc.

a6Ennyi! Sokat készítsetek, el fog fogyni.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!