Mai Móni

Megszáradt a bejgli? Készíts csokis bejgligolyót!

Benedek Tibor örökbecsű produkciója, a Bejgli e karácsonyi sütemény különleges tulajdonságáról szól: az elfogyhatatlanságról. “És akkor elmúlt az újesztendő, de nem múla el a bejgli. Elmúlt a Vízkereszt innepe, de nem múla el a bájgli.”

Nos, ez csak azért lehetett, mert nem ismerték a bejglitortát, vagy a csokis bejgligolyót.b2

A tennivaló annyi, hogy a megszáradt bejgliket ledaráljuk az aprítógépben, adunk hozzá kis narancslét, rumot vagy amarettót, olvasztott csokit és kakaóport annyit, hogy gyurmához hasonló masszát kapjunk. Ebből formázzunk golyókat, akkorákat, amekkora jólesik, és ha a család szereti, a közepébe gyúrhatunk egy szem rumos meggyet akár. Forrósítsunk fel 1 dl tejszínt, tördeljünk bele 10 dkg étcsokit, és kevergessük addig, amíg egynemű, szép barna nem lesz az egész. Ezzel a sűrűn folyós ganache-sal vonjuk be a golyókat, és ha úgy tetszik jobban, szórjuk meg a tetejüket mozsárban tört pisztáciával, dióval, vagy akár kókuszreszelékkel.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!