Velem is előfordul, hogy egy recept nem úgy sikerül, ahogy kellene. Olyankor két megoldás lehetséges: vagy továbbhasznosítható az elrontott étel, vagy nem. Ha nem, akkor kutya, vagy kuka. Ha igen, akkor kibontakozhat a kreativitás.
Na most, gondoljatok bele, hogy nem egy adagnyi bejglitek nem sikerül, hanem négy, és ott álltok 24 kirepedt bejglivel, ami ugyan nagyon finom, de ha cukrászok vagytok, a renomé miatt nem adhatjátok oda a vevőknek.
Ilyenkor kellenek a mentőötletek, nekem is jött egy: bejglitorta. És bevált! A bejgliélmény fokozható, méghozzá finom vaníliakrémmel, egy kis lekvárral, roppanós tojáshabbal, pirított dióval!
Hozzávalók:
1,5-2 rúd bejgli (igazából mindegy, milyen)
1 l tej
5 tojássárga
9 dkg étkezési keményítő
fél vaníliarúd kikapart magjai
15 dkg cukor
6-8 ek szilvalekvár (lehet barack is)
A tetejére:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
maréknyi durvára tört dió
Hűtsük ki teljesen, mielőtt kivennénk a formából.
Azért hadd jegyezzem meg, hogy otthoni fogyasztásra a kirepedt bejgli a legjobb: legtöbbször ugyanis azért reped ki, mert túl sok benne a töltelék.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)