Hozzávalók:
tojásfehérje, amit pontosan lemérünk
pontosan háromszor annyi porcukor
zöld ételfesték
a díszítéshez dekorcukor
1. A fehérjéből kemény habot verünk habüstben, vagy olyan edényben, amit aztán vízfürdőbe állíthatunk. Most egy fém keverőtálat választottam, ami éppen ráfér az egyik lábasomra, amelynek az aljába vizet teszek, de csak annyit, hogy ha beleteszem a tálat, a víz ne érje annak az alját, csak a gőz.
2 Amikor teljesen kemény a fehérjehab, belezúdítjuk egyben a porcukrot, és elkeverjük. Sűrű, ragacsos massza lesz.
3. Meggyújtjuk a gázt a vízfürdő alatt, beletesszük a tojáshabos edényt, és verjük tovább a porcukros fehérjét, amíg a hab már jó meleg, fényes nem lesz. Közben színezzük ételfestékkel a kívánt árnyalatúra.
4. Ekkor kivesszük a vízfürdőből, hogy hűljön, de verjük tovább, amíg olyan kemény nem lesz, hogy ha végighúzzuk benne az ujjunkat, a nyoma ott marad, a hab nem folyik vissza, meg sem mozdul.
5. Hagyjuk hűlni a masszát, majd habzsákból sütőpapírral borított tepsire nyomjunk a formákat: alulra egy nagyobb (mondjuk 4 cm átmérőjű) kört, arra egy kisebbet, arra egy még kisebb csúcsot. A harmadiknál már abszolút érteni fogjátok.
Ha majd a karácsonyfára szeretnénk akasztani, tűvel húzzunk bele madzagot.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)