Ellenállhatatlan csokis keksz

Ez nem valami hatásvadász cím – akkor azt írtam volna, hogy “sírni fogsz, ha megkóstolod”, vagy esetleg azt, hogy ” ha csak egyetlen sütit eszel idén, ez legyen az”, netán “ilyet még nem ettél!!!”. De nem, nem írok ilyesmit, viszolygok az efféle címektől, és már csak ezért sem kattintok oda, mert hát engem aztán nem húznak be a csőbe a kis hamisak.

No de, ami miatt ez a keksz ellenálhatatlan, az az, hogy pont olyan, mint a brownie, puha, csokis, de mégis, az az érzésed, hogy á, ez egy kis édes semmiség, mert ugyanakkor csak egy kis lapos kör. Hol van egy szelet brownie-hoz képest?!

Hozzávalók kb 30 női tenyérnyi kekszhez:

25 dkg vaj

30 dkg cukor

2 tojás

30 dkg liszt

20 dkg étcsoki

3 ek kakaópor (cukrozatlan)

3 ek apróra vágott kandírozott narancshéj (elhagyható)

1 tk sütőpor

2 csipet só

  1. A csokit ledaráljuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük.
  2. A puha vajat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, sütőpor, összeaprított csoki, narancshéj) összekeverjük egy tálban, majd a vajas keverékhez adjuk.
  4. Most bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra állítva.
  5. A tepsire (két átlagos méretűre fog ráférni) sütőpapírt terítünk, majd a masszából vizes kézzel úgy golflabdányi golyókat formázunk, és úgy tesszük a tepsire, hogy bőven legyen hely közöttük.
  6. A tepsit a sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük a golyókat, amelyek körökké olvadnak.
  7. 10 perc múlva akkor is vegyük ki a tepsit, ha azt gondoljuk, a kekszek még nyersek. Jók lesznek azok, csak ki kell hűlniük. Mehet be a következő adag.

Aztán csak győzzük rejtegetni a család elől, hogy ne egyék meg egyszerre…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »