Mai Móni

“Mindenmentes” süti, tele minden jóval

Na most akkor hogy van ez? Marad a nagy semmi?

Nos, a mindenmentes, bármennyire is viccesen hangzik, ma már általánosan használt jelző; sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt és/vagy a cukrot, a tojást – vannak, akik mindezt egyszerre. Hát ők keresik a „mindenmentes” recepteket, amelyekben a fent felsoroltak egyike sem szerepel. Az alábbi is ilyen.

A cukrot nyírfacukorral helyettesítettem, de mindenki használja azt a természetes édesítőszert, amit az étrendje megenged. A kókusztejszín és a kókuszzsír a laktózmentességet garantálja, hiszen a tejszínt és a vajat váltottam ki vele, liszt helyett pedig diót használtam.

a1Hozzávalók az alaphoz:

20 dkg finomra őrölt dió

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszzsír

2-3 ek víz

A csokiréteghez:

5 dkg nyírfacukor

5 dkg víz

5 dkg kókuszzsír

5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető

1 csomag Zselatin fix

1,5 dkg nyírfacukor

25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)

 A díszítéshez:

pirított kókuszchips

aprított pisztácia

a1Az alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.

Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabriella Serony says:

    Imádom ezt a sütit! Már kétszer is készítettem, annyira finom volt. Bár az első alkalommal szobahőmérsékletű kókusztejszínt próbáltam meg kemény habbá verni – természetesen sikertelenül, a második tökéletes lett.
    Köszönöm ezt a szuper receptet! És persze az összes többi paleosat is!

  2. Igen, a kókusztejszínnél nagyon fontos a hűtés. Örülök, hogy végül sikerült.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!