A cukkinitermés, az bezzeg sosem rossz.
Így aztán rengeteg cukkini cserél gazdát ilyenkor, mert mindenki ülteti, dacára annak, hogy a család utálja; a háziasszony hiába próbálja becsempészni ebbe-abba, a kölkök nagy fujjogva kipiszkálják, az ember hősiesen megeszi, igaz, csak rántva, bár a végén hozzáteszi, ez húsból jobb.
Mi is kaptunk megint pár darabot; néhány kisebbet, amit én csak úgy, feldarabolva, nyersen is eszem – mert én azon kivételek közé tartozom, akik szeretik a cukkinit – aztán, lecsóba is belefőzöm, az vitán felül finom. Na de még mindig van belőle, mi legyen azzal?
Fasírt. Amolyan reformos.
Megint van hozzá videó, Bence készítette.
Hozzávalók:
15 dkg kuszkusz
1 kisebb cukkini reszelve
10 dkg füstölt sajt
néhány dkg zabpehelyliszt
1 fej vöröshagyma
1 tojás
mustár
só
bors
zabpehely a “panírozáshoz”
olaj a sütéshez
1. A kuszkuszt tálba öntjük, adunk hozzá 1 tk sót, kétszeres mennyiségű vizet forralunk, ráöntjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy a kuszkusz beszívja a vizet.
2. Közben lereszeljük a cukkinit, a sajtot, apróra vágjuk a hagymát, majd összekeverjük az egészet, hozzáöntjük a kuszkuszt, a tojást, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, én még egy kis Donum Terrae diókrémet is tettem bele, mert kaptam, és ki akartam próbálni – nagyon különleges. Kellemes plusz ízt ad a fasírtnak.
3. Az olajat melegíteni kezdjük egy sütésre alkalmas edényben (figyeljünk, ne menjen a hőmérséklete a füstölési pont fölé). Egy tányérba öntünk finom szemű zabpelyhet. Pogácsákat formázunk a masszából, a zabpehelybe forgatjuk, és kisütjük az olajban, szép pirosra.
Ezt mindenki ette, zokszó nélkül.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: