Lángos tizenöt perc alatt? Lehetséges!

Jó, nem élesztős. Sütőporos. De garantálom, hogy nagyon finom. Nem kell keleszteni, csak összekeverni, nyújtani, szaggatni és sütni a tésztát. Bence fiammal gyártottunk hozzá videót, fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók tehát úgy 20-25 darabhoz (attól függ, ki mekkorára vágja a tésztát):

1 kg liszt

2 cs sütőpor

1 ek só

1 dl kefir

0,5 dl (olíva)olaj

kb. 4-5 dl víz

A sütéshez:

bő zsiradék, pl. napraforgóolaj, de lehet kókuszzsír, vagy állati zsír is. Kb. 3 centi magasan álljon az edényben.

1. A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. A videón látható állagot érjük el minimum, annál lágyabb ne legyen a tészta, keményebb lehet – úgy adagoljuk tehát a vizet, hogy ezt tartsuk szem előtt.

2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát – nálunk most már hagyományosan a kukucskálós lángos, avagy lángosfül a menő, ehhez háromszögeket vágok a tésztából, és mindegyik háromszögben ejtek két bemetszést, amitől úgy néznek ki a lángosok, mint valami álarc. Ezt azért teszem, egyébként, hogy ropogósabb legyen a megsült tészta.

3. Kezdjük el forrósítani az olajat, közben összekeverhetjük a fokhagymás tejfölös szószt: kell hozzá egy nagy pohár tejföl, egy gerezd összezúzott fokhagyma, só és bors.

4. Süssük pirosra a lángosokat, és együk meg őket hamar. Annyit süssünk, amennyi elfogy, mert ez tényleg csak frissen jó.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »