Mai Móni

Lángos tizenöt perc alatt? Lehetséges!

Jó, nem élesztős. Sütőporos. De garantálom, hogy nagyon finom. Nem kell keleszteni, csak összekeverni, nyújtani, szaggatni és sütni a tésztát. Bence fiammal gyártottunk hozzá videót, fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók tehát úgy 20-25 darabhoz (attól függ, ki mekkorára vágja a tésztát):

1 kg liszt

2 cs sütőpor

1 ek só

1 dl kefir

0,5 dl (olíva)olaj

kb. 4-5 dl víz

A sütéshez:

bő zsiradék, pl. napraforgóolaj, de lehet kókuszzsír, vagy állati zsír is. Kb. 3 centi magasan álljon az edényben.

1. A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. A videón látható állagot érjük el minimum, annál lágyabb ne legyen a tészta, keményebb lehet – úgy adagoljuk tehát a vizet, hogy ezt tartsuk szem előtt.

2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát – nálunk most már hagyományosan a kukucskálós lángos, avagy lángosfül a menő, ehhez háromszögeket vágok a tésztából, és mindegyik háromszögben ejtek két bemetszést, amitől úgy néznek ki a lángosok, mint valami álarc. Ezt azért teszem, egyébként, hogy ropogósabb legyen a megsült tészta.

3. Kezdjük el forrósítani az olajat, közben összekeverhetjük a fokhagymás tejfölös szószt: kell hozzá egy nagy pohár tejföl, egy gerezd összezúzott fokhagyma, só és bors.

4. Süssük pirosra a lángosokat, és együk meg őket hamar. Annyit süssünk, amennyi elfogy, mert ez tényleg csak frissen jó.

SAM_0661

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kaé says:

    Ha a recept is olyan zseniális, mint ez a zene a video alatt, akkor végem van:))))

    Mit gondolsz, van értelme vmi paleos lisztféleséggel nekivágni?(coeliakia miatt a sima nem játszik) S ha igen, milyet javasolsz? Nekem most csak kenyérsütéshez való van itthon, nem mintha arra használnám, de sűrítésre pl kiváló, a palacsinta viszont sehogyan sem jó vele (már ég, és még mindig lágy, szakad,stb)

  2. Kaé says:

    Szolgálati közlemény: mobilról nézve a blogodat a mai posztnál a föoldalon 0 db kommentet jelöl, ha pedig megnyitom, akkor látszik, hogy mégis van. Fura.

  3. Katalin Tóth says:

    Mi van akkor,ha nem fogy el?vagyis nem kell mind meg sütni? (már a nyers tésztát?)Remélem nnem kell kidobni?

  4. Attila Grád says:

    Fenséges és finom .

  5. Természetesen nem kell kidobni, két választás lehetséges: ha eleve tudod, hogy nektek csak kevés kell, akkor pl. felezed a receptben megadott mennyiségeket. Ha közben jössz rá, hogy hú, ez mégis sok lesz, akkor a maradék nyers tésztát tedd jól záródó műanyag dobozba, szórj lisztet a tetejére, zárd le a dobozt, és tedd hűtőbe. 4-5 napig felhasználhatod.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!