Málnás csokis Pavlova torta

Szerepelt már a blogon a Pavlova, aztán az általam praktikusabbnak tartott Pavlova falatok, de az alábbi csokis változat a sütemény új dimenzióját jelenti számomra. Mert csokival minden jobb.

Na jó, a húsleves nem.

IMG_1331Hozzávalók:

6 tojásfehérje

30 dkg porcukor

3 evőkanál átszitált kakaópor

1 teáskanál vörösborecet (gyümölcsecet, vagy balzsamecet)

5 dkg étcsokoládé, kis darabokra vágva

A tetejére:

6 dl tejszín

3 ek cukor

kb. 60 dkg málna (vagy más piros bogyós gyümölcs, vagy nem piros és/vagy nem bogyós, szóval, amit szeretünk)

IMG_13301. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés)

2. A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadom a kakaót és az ecetet, és kicsit még tovább verjük, majd belekeverjük a csokidarabokat is. Vigyázat, ne verjük túl, a habnak keménynek és fényesnek kell lennie!

3. A nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, akár előre be is rajzolhatunk rajta egy harminc centis kört, de ha biztosak vagyunk magunkban, csak úgy szabadkézzel halmozzuk a habot kör alakban a tepsire.

4. Tegyük a masszát az előmelegített sütőbe, és mérsékeljük a hőt egyből 150 fokra. Kb. egy óra kell ennek a habcsókalapnak, akkor jó, ha a külseje kemény, roppanós. A belseje nem lesz az, de ez nem is baj.

5. Verjük fel a tejszínt a cukorral, tegyük a habcsók tetejére, és jól borítsuk be gyümölccsel.

Ennyi! Egyszerű, és nagyon finom.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »