Szerepelt már a blogon a Pavlova, aztán az általam praktikusabbnak tartott Pavlova falatok, de az alábbi csokis változat a sütemény új dimenzióját jelenti számomra. Mert csokival minden jobb.
Na jó, a húsleves nem.
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
3 evőkanál átszitált kakaópor
1 teáskanál vörösborecet (gyümölcsecet, vagy balzsamecet)
5 dkg étcsokoládé, kis darabokra vágva
A tetejére:
6 dl tejszín
3 ek cukor
kb. 60 dkg málna (vagy más piros bogyós gyümölcs, vagy nem piros és/vagy nem bogyós, szóval, amit szeretünk)
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés)
2. A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadom a kakaót és az ecetet, és kicsit még tovább verjük, majd belekeverjük a csokidarabokat is. Vigyázat, ne verjük túl, a habnak keménynek és fényesnek kell lennie!
3. A nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, akár előre be is rajzolhatunk rajta egy harminc centis kört, de ha biztosak vagyunk magunkban, csak úgy szabadkézzel halmozzuk a habot kör alakban a tepsire.
4. Tegyük a masszát az előmelegített sütőbe, és mérsékeljük a hőt egyből 150 fokra. Kb. egy óra kell ennek a habcsókalapnak, akkor jó, ha a külseje kemény, roppanós. A belseje nem lesz az, de ez nem is baj.
5. Verjük fel a tejszínt a cukorral, tegyük a habcsók tetejére, és jól borítsuk be gyümölccsel.
Ennyi! Egyszerű, és nagyon finom.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: