És persze finom is! Az alábbiakban az alapreceptet írom le, amit variálhatunk különböző fűszerekkel, narancshéjjal, vaníliával, gyömbérrel, ánizzsal, fahéjjal; még sütés előtt nyomhatunk a tésztába diót, mandulát, pisztáciát, aszalt gyümölcsöt, sütés után pedig márthatjuk csokiba, majd forgathatjuk kókuszreszelékbe, satöbbi, satöbbi.
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojás
6 ek tej
20 dkg liszt
10 dkg keményítő
2. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük a tésztát, és sütőpapírral borított tepsire tetszőleges formákat nyomunk a tésztából. Nem kell nagyon messze lenniük egymástól a kekszeknek, nem nagyon nőnek.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)