A legegyszerűbb, leggyorsabb keksz

És persze finom is! Az alábbiakban az alapreceptet írom le, amit variálhatunk különböző fűszerekkel, narancshéjjal, vaníliával, gyömbérrel, ánizzsal, fahéjjal; még sütés előtt nyomhatunk a tésztába diót, mandulát, pisztáciát, aszalt gyümölcsöt, sütés után pedig márthatjuk csokiba, majd forgathatjuk kókuszreszelékbe, satöbbi, satöbbi.

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj

10 dkg cukor

1 tojás

6 ek tej

20 dkg liszt

10 dkg keményítő

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a lisztet és a keményítőt is. Hűtőbe tesszük a masszát 10-15 percre.

2. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük a tésztát, és sütőpapírral borított tepsire tetszőleges formákat nyomunk a tésztából. Nem kell nagyon messze lenniük egymástól a kekszeknek, nem nagyon nőnek.

3. 190 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük a kekszeket.

Azért szeretem, mert egyszerűbb, mint kiszaggatni. Kávé mellé egy falat.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »