És persze finom is! Az alábbiakban az alapreceptet írom le, amit variálhatunk különböző fűszerekkel, narancshéjjal, vaníliával, gyömbérrel, ánizzsal, fahéjjal; még sütés előtt nyomhatunk a tésztába diót, mandulát, pisztáciát, aszalt gyümölcsöt, sütés után pedig márthatjuk csokiba, majd forgathatjuk kókuszreszelékbe, satöbbi, satöbbi.
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojás
6 ek tej
20 dkg liszt
10 dkg keményítő
1. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a lisztet és a keményítőt is. Hűtőbe tesszük a masszát 10-15 percre.
2. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük a tésztát, és sütőpapírral borított tepsire tetszőleges formákat nyomunk a tésztából. Nem kell nagyon messze lenniük egymástól a kekszeknek, nem nagyon nőnek.
3. 190 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük a kekszeket.
Azért szeretem, mert egyszerűbb, mint kiszaggatni. Kávé mellé egy falat.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Ha a tésztájába szeretnék kókuszt, akkor min változtassak? A lisztből vonjam le? Vagy ne variáljak? 🙂 Nem ragaszkodom a csillagcsőhöz vagy a szép formához, ha esetleg kókuszosan csak kanálból halmokat lehetne csak rakni a sütőpapírra emiatt.
Bocsánat, itt vagyok, ha még nem késő… 🙂 Szerintem cserélj le 10 dkg lisztet 10 dkg kókuszreszelékre, próbáld meg úgy.
Sosem késő. 🙂 Köszönöm, kipróbálom úgy.
Na, leteszteltem. Mivel nem tudtam, hogy elsőre nem bénázom-e el és azt sem, hogy az illető mennyire szereti a kókuszt, így 5dkg lisztet cseréltem le. Hát kókusz íze nem lett, de legalább tutira sikerült. 🙂 Illetve aki nem szereti a kókuszos ízt, az talán kiszúrná benne. Így viszont némi vaníliás cukor elkelt volna bele, de akkor teához nekem nem passzolna, viszont magában nagyon fincsi. Na, a lényeg, hogy amúgy tök jó az egész. 🙂 Ja, és ami nagyon plusszpont, hogy tartotta a formáját, tehát a csillagcső okozta minták nem olvadtak szét, hanem megmaradt. Legközelebb bátrabb leszek, de most gyorsan kellett valami. Írtál már arról valahol, hogy a keményítő miért kell bele és miért nem lisztet használsz helyette? Éppen volt itthon, de mondjuk mi lett volna, ha nincs? 🙂 Még a párom is azt mondta, hogy rendben van, úgyhogy az már valami. 🙂