Mai Móni

Élet cukor nélkül: édesburgonya leves

Nagyon szeretjük ebédre, vacsorára, többnyire a lányom főzi, botmixerrel turmixolja, és olyan sűrű, mint egy főzelék. Nagyon jólesik, főleg hidegben, sok cayenne-i borssal.

20150125_130057

Igazából bármiből főzhető, amilyen zöldségünk éppen van kéznél, tegnap csicsókából készült, előtte répából, szóval, kísérletezzetek nyugodtan.

Hozzávalók 2 személyre:

1 nagyobb édesburgonya

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek kókuszzsír

cayenne-i bors (először csak késhegynyi, mert nagyon csípős)

 

1. Pucoljuk meg a zöldségeket. A hagymát aprítsuk, pirítsuk le egy kisebb lábasban a kókuszzsíron.

2. Adjuk hozzá a darabolt édesburgonyát, a fokhagymát és a fűzszereket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.

3. Fedő alatt főzzük puhára, botmixerrel pürésítsük. ha szükséges, ízesítsük még.

Ki lehet egészíteni tejföllel, ropogósra sütött szalonnával, mi pirított dióval szórtuk meg. Kis dobozban magaddal viheted suliba/munkahelyre, elég sűrű ahhoz, hogy ne lötyögjön ki.

20150125_130033

 

 

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!