Káposztás palacsinta csőben sütve

Nem olyan régen írtam egy képregénnyel tarkított bejegyzést a palacsintáról; az abban szereplő alapreceptre épül ez a savanyú káposztával vadított verzió.

A káposztát, ha nagyon savanyú, egyszer átöblítjük, vizet öntünk alá, majd megpároljuk. Megtisztítjuk, és gyufaszál méretűre (julienne-re) vágjuk a répákat, és amikor már a káposzta majdnem teljesen puha (a főzési idő vége előtt tíz perccel) hozzáadjuk a répát.

Beletesszük a tölteléket a palacsintába.

Feltekerjük.

Két rétegben lerakjuk, az első réteget is jól megtejfölözzük…

…meg a másodikat is. Bőven megszórjuk sajttal, és tökmagot is teszünk rá.

220 fokos sütőben addig forrósítjuk, amíg a  sajt meg nem olvad a tetején.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »