Már régóta tudom, hogy a flódni kenterben veri a bejglit. Hogy miért nem előbbi honosodott meg nálunk klasszikus karácsonyi süteményként, azt nem is értem, hiszen macerás ez is, az is. Ellenben a flódni olyan izgalmas az ízek találkozásától, hogy ha már rászánjuk magunkat egy bonyolult süti készítésére, akkor inkább ez legyen az. Most kérem, ne haragudjanak rám azok, akik számára a karácsony bejgli nélkül félkarú óriás. Nos, jellemzően a flódni nem torta, hanem a lehető legnagyobb tepsi – ugyanakkor a kávézókba, ahova én sütöm a sütiket, torták kellenek. Hát elkészítettem tortaként, javaslom, próbálkozzatok meg vele, akár ajándéknak is kiváló: sok alapanyag, munka és szív kell hozzá. Ja, és ne rémüljetek meg a hozzávalók hosszú sorától: egy tészta, négy töltelék.
4. Vegyünk elő egy 28 centis kapcsos tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Nyújtsuk ki az első gombócot, helyezzük a formába, és tegyük rá a máktölteléket. Jöhet a következő lap, és az alma. Következő lap, dió, következő lap, szilvalekvár (ez legyen jó kemény, különben eléggé kifolyik) – és erre az utolsó lap. A leeső tésztadarabokból szaggassunk díszítést (csillagok, akármi) a tortára. Tegyük rá, és kenjük meg a az egészet tojássárgával. 180 fokos sütőben süssük egy órán át. Hagyjuk teljesen kihűlni, akárki is könyörög.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)