A tegnap beígért másik recept következik.
Viszonylag hamar elkészül, a tészta összekeverése pár perc, a macera annyi, hogy hűteni kell és elősütni. De semmiféle különleges tudást nem igényel.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 kk só
1 ek tej, ha kell
Az én töltelékem a következőkből állt:
két marék apróra vágott csülökhús
5 dkg füstölt szalonna
3 szál újhagyma
5 dkg reszelt sajt (valami finom)
2 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
1. Szórjuk egy mély tálba a lisztet, dobjuk rá a felkockázott vajat, és a két tenyerünk között morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a tojást, a sót, gyúrjuk össze egy szép formás gombóccá. Ha nem akar összeállni, akkor segítsünk rajta a tejjel. Tegyük hűtőbe a tésztagombócot 15 percre.
2. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett gyúrólapon, és tegyük piteformába. Hűtsük megint 15 percig.
5. Helyezzük el a tölteléket a tésztában.
Édes változatban korábban a blogon:
Szedres quiche teljes őrlésű liszttel, xilittel
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)