Szeretem fordítva használni a muffin tepsit, erre már mutattam példát, amikor túrós kosarakat sütöttem. Most a minimuffin tepsi hátulján sütöttem apró kis kosarakat – azért a hátulján, mert így nem csúszott le, vagy púposodott fel a tészta, pontosan akkor mélyedéssel sültek meg, amekkorával kellett.
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
3 dkg porcukor
1 kk sütőpor
csipet só
1-2 ek tejföl
A töltelékhez:
vaníliás puding fél liter tejből
1 banán
2 dl tejszín 2 ek cukorral habbá verve
1. A lisztet, porcukrot, sütőport tegyük egy mély tálba, dobjuk rá a kockára vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Ekkor adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy tésztává tudjuk gyúrni a keveréket. Nyújtsuk és szaggassuk ki, majd a kerek tésztadarabokat tegyük a fordított mélyedésekre. Vagy hogy is mondjam. Ahogy a képen látjátok.


______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)