Mai Móni

Gyors vendégváró: mini banános kosárkák

Szeretem fordítva használni a muffin tepsit, erre már mutattam példát, amikor túrós kosarakat sütöttem. Most a minimuffin tepsi hátulján sütöttem apró kis kosarakat – azért a hátulján, mert így nem csúszott le, vagy púposodott fel a tészta, pontosan akkor mélyedéssel sültek meg, amekkorával kellett.

fotó 1(7)

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg vaj

20 dkg liszt

3 dkg porcukor

1 kk sütőpor

csipet só

1-2 ek tejföl

 

A töltelékhez:

vaníliás puding fél liter tejből

1 banán

2 dl tejszín 2 ek cukorral habbá verve

 

1. A lisztet, porcukrot, sütőport tegyük egy mély tálba, dobjuk rá a kockára vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Ekkor adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy tésztává tudjuk gyúrni a keveréket. Nyújtsuk és szaggassuk ki, majd a kerek tésztadarabokat tegyük a fordított mélyedésekre. Vagy hogy is mondjam. Ahogy a képen látjátok.

fotó 1(6)2. Közben már melegíthetjük elő a sütőt 180 fokosra, és tegyük be a tepsit 12-15 percre, hogy a kosarak megsüljenek.

fotó 2(3)3. Amíg a kosarak sülnek, készítsük el a pudingot. A kész kosárkákat töltsük meg félig a meleg pudinggal, nem kell félni, nem lesz baja.

fotó 4(6)4. Minden kosárba tegyünk egy szelet banánt. Én némelyikbe maradék meggyszószt tettem. De igazából rengeteg lehetőség áll nyitva előttünk, fantázia és kreativitás kérdése.

fotó 5(11)8. Verjük fel a tejszínhabot a cukorral. Én azt az állagot szeretem, amikor a hab még fényes, már nem folyik, de nem is kemény. Töltsük habzsákba, és díszítsük a kosarakat.

fotó 5(12)A továbbiakban meg lehet szórni reszelt citromhéjjal, csokiforgáccsal, de anélkül is tökéletesek.

fotó 3(8)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vértenné Kiss Edit says:

    Nagyon tetszik recept , màr holnap kipróbálom

  2. Éva Zsófii says:

    Szia!
    Jól látom, hogy a tésztában nincs tojás?
    Üdv.:Zsófi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!