Biztosan hallottátok, hogy idén rengeteg alma termett, ráadásul jó nagyok, finomak, és most éppen ez a baj. Túl sok. Úgyhogy mentsük meg az almatermést, együnk minél több almát – és ösztönzésképpen bemutatom kedvenc almás receptjeimet, garantálom, hogy mindegyik óriási. A receptet a süti nevére kattintva éritek el.
1. Fahéjas almatortaEz a No.1. Csúcs, ennél egy jobbat tudok, a Balatoni Rizlingtorta nevű alkotásomat, csak annak sajnos titokban kell tartanom a receptjét. Nehezen megy. Mindenesetre, ez nagyon közel van hozzá, biztos a siker.
2. Almás pite
Klasszikus, semmi újragondolás, rafinált fűszer beiktatása: úgy, ahogy néhai anyósom receptes könyvében szerepel. Mellette pedig egy aranyos kis beszélgetés az akkor még hatéves Zsófival.
3. Expressz tejszínes almatorta
Félkész leveles tésztából villámgyorsan előállítható, az alma szépen megpárolódik a tejszínes-fahéjas lében, és nemcsak irgalmatlanul finom lesz, de még jó illattal is tölti be a lakást.
Rendkívül egyszerű, és el lehet vele kápráztatni a célszemélyeket. Plusz még finom is.
Újabb nagyágyú; annyi csalás van benne, hogy a képen szereplő sütit üveges almapüréből sütöttem, de almapürét nagyon egyszerűen készíthetünk: meg kell hámozni az almát, darabokra vágni, kevés cukros-citromlés vízben megfőzni, majd leturmixolni. A lét érdemes turmixolás előtt leönteni róla, és csak akkor hozzáadni, ha hígítani kell a pürét, de nem valószínű, hogy erre szükség lesz.
Nos, melyik a legszimpatikusabb?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: