Mai Móni

Karamellás-nektarinos Friedmann

Hogy mi is az a Friedmann sajttorta, ITT olvashatjátok el. Ott még eperrel készült, no de az eperszezon rövid, ellenben a Friedmann torta nem évülhet el.

Íme egy új variáció, nektarinnal és karamellel.

nektarinos friedmann

A hozzávalók még mindig:

1 csomag Győri édes zabkeksz

6 dkg vaj

1,5 dl+ 2dl tejszín

15 dkg étcsoki

1 Philadelphia jellegű krémsajt (az aldis, lidl-es tökéletesen megfelel, 20 dkg-os)

2-3 nektarin

A karamellhez:

13 dkg cukor

2 dl tejszín

2 dkg vaj

 

Elkészítés:

1. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük a vajjal, és 29 cm átmérőjű (én ekkorában készítem, ikeás) piteformában egyenletesen elrendezzük úgy, hogy végig a peremet is fedje a keksz. 180 fokos sütőben 12 percig sütjük, majd kivesszük, hűlni hagyjuk.

2. A csokit összeolvasztjuk (én mikróban) a tejszínnel. Úgy szoktam, hogy egy kis edénybe tördelem a csokit, ráöntöm a tejszínt, és kb. másfél percre teszem a mikróba – a tejszín felforr, de ne fusson ki. Utána már csak keverem, amíg a csoki és a tejszín tökéletesen nem elegyedik. A keveréket a kekszalapra öntöm, kihűtöm.

3. Felverjük a tejszínt, porcukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot. Eloszlatjuk a csokin.

4. Felszeleteljük a nektarint, és elhelyezzük a szeleteket a tortán.

5. Elkészítjük a karamellt: a cukrot egy edényben karamellizáljuk, nagyon lassan felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk, amíg sűrűn folyós massza nem lesz az egész. Ekkor elzárjuk alatta a hőt, és belekeverjük a vajat.

6. Kanállal bevonjuk a nektarin szeleteket a karamellel.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szilto says:

    Nekem picit elfolyt a habos rész,de az íze kárpótolt mindenkit. Elsőre vendégségbe készítettem és nagy lett a csend éves közben. A ráadás elismerés, hogy gyakorlatilag rajtam kívül mindenki kétszer szedett a “pohárkrémből” Köszönöm a receptet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!