Mai Móni

Málnás millefeuille kócosan

Lehet ezt a sütit sokkal cizelláltabban készíteni, nekem is megy, de higgyétek el, így sokkal gusztusosabb, és nem utolsósorban kezelhetőbb. A millefeuille ugyanis három lapból áll, közte krém, így, ha egy falatot akar az ember kanyarítani magának, csak trancsírozással megy. Ellenben, ha a középső és a felső lapot eleve összetördeljük, a villának már nem kell küzdenie vele.
DSC_3038

Jó, így nem olyan úri kinézete van, azt belátom; viszont ellenállni sem lehet neki, mert az ember egyből magának akar belőle egyet, amint meglátja, ezt garantálom. A millefeuille (ejtsd: milfőj) egyébként ezernyi lapot jelent, utalva a leveles tésztára, amely alapot szolgáltat a krémnek. Az elkészítése macerás, de aki nagyot akar villantani, vállalja be.

DSC_3033

A recept  ugyanaz, amit a sima, gyümölcs nélküli millefeuille leírásban már elregéltem; az eltérés egyrészt az, hogy málnaszemekkel tűzdeljük a krémet, a másik különbség pedig a lapok összetörése. Az alsó lapot felvágjuk 12 darabra, a középsőt és a felsőt viszont darabokra tördeljük. Az alsó lapra habzsákból nyomunk a krémből, beleültetjük a málnaszemeket, még annyi krémet nyomunk rá, hogy megtartsa a középső lapot, amit darabokban rászórunk. Óvatosan elegyengetjük, és újabb sort nyomunk a krémből, málnaszemeket teszünk bele, lehetőleg úgy, hogy ne pont alatta legyen az előző soré.  Ha szükséges, kiegészítjük a krémet, és jöhet a felső lap, darabokban.

Ennyi. Én mostanában sokszor sütöm, úgyhogy nekem már megy…

DSC_3044(1)

Mit szóltok Petra képeihez? Ügyes, nem?

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. aheninterior says:

    Nekem a legfelső tetszik….hajrá Petra.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!