Lehet ezt a sütit sokkal cizelláltabban készíteni, nekem is megy, de higgyétek el, így sokkal gusztusosabb, és nem utolsósorban kezelhetőbb. A millefeuille ugyanis három lapból áll, közte krém, így, ha egy falatot akar az ember kanyarítani magának, csak trancsírozással megy. Ellenben, ha a középső és a felső lapot eleve összetördeljük, a villának már nem kell küzdenie vele.
Jó, így nem olyan úri kinézete van, azt belátom; viszont ellenállni sem lehet neki, mert az ember egyből magának akar belőle egyet, amint meglátja, ezt garantálom. A millefeuille (ejtsd: milfőj) egyébként ezernyi lapot jelent, utalva a leveles tésztára, amely alapot szolgáltat a krémnek. Az elkészítése macerás, de aki nagyot akar villantani, vállalja be.
A recept ugyanaz, amit a sima, gyümölcs nélküli millefeuille leírásban már elregéltem; az eltérés egyrészt az, hogy málnaszemekkel tűzdeljük a krémet, a másik különbség pedig a lapok összetörése. Az alsó lapot felvágjuk 12 darabra, a középsőt és a felsőt viszont darabokra tördeljük. Az alsó lapra habzsákból nyomunk a krémből, beleültetjük a málnaszemeket, még annyi krémet nyomunk rá, hogy megtartsa a középső lapot, amit darabokban rászórunk. Óvatosan elegyengetjük, és újabb sort nyomunk a krémből, málnaszemeket teszünk bele, lehetőleg úgy, hogy ne pont alatta legyen az előző soré. Ha szükséges, kiegészítjük a krémet, és jöhet a felső lap, darabokban.
Ennyi. Én mostanában sokszor sütöm, úgyhogy nekem már megy…
Mit szóltok Petra képeihez? Ügyes, nem?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nekem a legfelső tetszik….hajrá Petra.