Mai Móni

Megtört a macaron-átok

Sokáig teljesen tudatosan tartottam távol magam a profi és hobbicukrászok között végigsöprő őrülettől, és MÁR CSAK AZÉRT SEM sütöttem macaront. Nem szeretek együtt hömpölyögni a tömeggel, így aztán kirekesztettem a látókörömből ezt a töltött mandulás habcsók-szerűséget, amelynek kötelező eleme a színezék, ami persze leginkább mesterséges.

Nade.

A balatonboglári Paletta Bistrobar tulajdonosa elkezdett először finoman, majd egyre határozottabban kérni, hogy a süteményeim mellé készítsek számára macaront is.

Na jó, mondtam, nem lehet az olyan nagy cucc.

Úgy gondoltam, biztosan túl van lihegve ez az egész, hogy 127 fokos legyen a cukorszirup, meg 5,5 deka fehérje, na persze, miért nem 5,125, hagyjanak már.

Elsőre hőmérő nélkül álltam neki, nem lett jó.

Másodszorra hőmérővel, de a hőmérő nem volt jó, a végeredmény újra csalódás.

Harmadszorra másik receptet választottam, már majdnem, de mégsem.

Negyedszerre gusztustalan, repedezett tetejű valamik születtek, ellenben rettentő rózsaszínűre sikerült színezni őket.

Ötödikre…igen, ötödikre sem.

Akkor már azt gondoltam, amit Bagaméri mondott mindig, hogy meg vagyok átkozva. Hogy nem hiszem el, annyiféle recept van a neten, van, amelyiket kifejezetten elronthatatlanként aposztrofáltak, és nekem az sem jött össze. Itt valami nincs rendjén.

És ekkor jött Dóri és Kitti. Utóbbinak nagy gyakorlata van a macaron-készítésben, előbbi pedig egyszerűen olyan aranyos volt, hogy elhozta hozzám őt. Utóbbit.

Nekiláttunk Pierre Hermé receptjének, amivel annak idején első csúfos kudarcomat vallottam. Vagyis, az még annyira nem is volt csúfos, a későbbiek fényében. És tádááám, ez lett az eredmény:

mac1

Majd elmesélem a részleteket is, de most örülök egy kicsit ennek.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Veronika Varga says:

    Egyrészt én is az ételszínezék miatt idegenkedem a macarontól, másrészt a vajkrémes töltelék miatt. De esztétikai látványnak csodálatos a tied, s persze biztos finom is 🙂

  2. Nem vajkrémmel töltöttük, hanem csoki-tejszín összeolvasztott keverékével, azaz ganache-sal. Bizony, finom volt.:)

  3. Dóra Kereszturi says:

    Ez nagyon szép és nagyon finomnak néz ki. 🙂 Esetleg egy tejmentes vagy paleo változaton nem gondolkoztál még így hirtelen felindulásból? 😉

  4. Judit Fulmer says:

    Kedves Móni! Bocsánat, hogy ehhez a poszthoz írok, de nem találom a Bogyósok között a választ… Említettél valami könyvet, amit a kiskutyátok nevelése során használtatok – meg tudod nekem írni a címét? Nagy segítség lenne, ugyanis kezd elkanászodni a mi Bogyónk 🙂

    Köszönöm!

  5. Kedves Judit, a könyv Korom Gábor: Neked ugatok c. Bagyon hasznos műve:)

  6. Judit Fulmer says:

    Köszönöm szépen! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!