Ez egy roppant egyszerű és viszonylag gyors étel, amit én ebédre adtam a családnak – igaz, volt, aki szóvá tette, hogy “nincs is benne hús?” Nincs. Vega.
Cserébe finom.
Vacsorára is kiváló.
Hozzávalók:
1 cs. réteslap (az enyém 8 lapos volt)
25 dkg fagyasztott spenót (de majd ha itt lesz a friss ideje, akkor az)
50 dkg túró
15 dkg feta (jellegű) sajt
1 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
kb. 8 dkg olvasztott vaj
1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés zsiradékon pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és addig főzzük, amíg jól át nem forrósodik az egész (tehát nem lesznek benne jeges részek). Azután elzárjuk alatta a lángot, majd ha egy kicsit hűlt, hozzáadjuk a túrót, a sajtot, a tojást, az összenyomott fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan átkeverjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 190 fokosra. Előveszünk egy kerek formát, ezúttal nem kell, hogy kapcsos legyen. Na persze, szögletes is lehet, de akkor nem rétestortának kell majd hívni a kész ételt.
3.Kihajtogatjuk a lapokat, odakészítjük az olvasztott vajat és egy ecsetet.
Szeletelés előtt hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón lehetetlen egyben tartani a szeleteket.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)