Folytatva a tegnapi gondolatmenetet, most is azt mondom: az egyszerűség irányába érdemes haladni a karácsonyi menü tervezésekor, nehogy túlvállalja magát az ember, aztán csak idegeskedjen, hogy vajon minden elkészül-e időben.
Ez az étel a lehető legegyszerűbb, ugyanakkor fergeteges, mindig, mindenhol sikert arattam vele. Előételként is értelmezhetjük, de az a helyzet, aki egy ilyen sajtot megeszik, az olyan sok mindenre nem vágyik már. Ha mégis előételnek szeretnénk, akkor a kicsi, 80 g-os kiszerelésű sajtot vegyük. A másik méret a 125 g-os, nagyétkűeknek is elég belőle egy.
Bár minden ételnél fontos a jó minőségű alapanyag, itt a szabály fokozottan érvényesül, hiszen kisszámú hozzávalóval dolgozunk: ha ezek közül csak egy nem elég jó, rányomja a bélyegét az egész fogásra.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db camembert sajt
2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses, nem a fagyasztott)
áfonyalekvár
a tészta kenéséhez 1 tojás
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 210 fokosra.
1. A leveles tésztát 10 perccel azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy dolgozni kezdenénk vele. Tekerjük ki, majd vágjunk belőle akkora négyzeteket, amekkorával be tudjuk csomagolni a sajtokat: helyezzük a négyzet közepére a korongot.
2. A sarkokat középre hajtjuk, és mindenhol jól eldolgozzuk a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra.
3. A tetejére a maradék tésztából díszt készítünk – ez lehet masni, de használhatjuk a kisebb mézeskalács formákat is, így kerülhet a tésztacsomag tetejére fenyőfa, csillag, hold. Amikor elkészültünk a díszítéssel, lekenjük a tésztát felvert tojással.
Miután az összes camembert-rel elvégeztük ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, rátesszük a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütjük őket.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon guszta…és milyen egyszerű! Biztos kipróbálom.
Érdemes.:)
Jól szerepelr a sajtbukta! Ki is próbáltuk. Köszönjük!