Mai Móni

Kedvenc karácsonyi receptem: camembert leveles tésztában

Folytatva a tegnapi gondolatmenetet, most is azt mondom: az egyszerűség irányába érdemes haladni a karácsonyi menü tervezésekor, nehogy túlvállalja magát az ember, aztán csak idegeskedjen, hogy vajon minden elkészül-e időben.

Ez az étel a lehető legegyszerűbb, ugyanakkor fergeteges, mindig, mindenhol sikert arattam vele. Előételként is értelmezhetjük, de az a helyzet, aki egy ilyen sajtot megeszik, az olyan sok mindenre nem vágyik már. Ha mégis előételnek szeretnénk, akkor a kicsi, 80 g-os kiszerelésű sajtot vegyük. A másik méret a 125 g-os, nagyétkűeknek is elég belőle egy.

Bár minden ételnél fontos a jó minőségű alapanyag, itt a szabály fokozottan érvényesül, hiszen kisszámú hozzávalóval dolgozunk: ha ezek közül csak egy nem elég jó, rányomja a bélyegét az egész fogásra.

a1

Hozzávalók 4 személyre:

4 db camembert sajt

2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses, nem a fagyasztott)

áfonyalekvár

a tészta kenéséhez 1 tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 210 fokosra.

DSC040891. A leveles tésztát 10 perccel azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy dolgozni kezdenénk vele.  Tekerjük ki, majd vágjunk belőle akkora négyzeteket, amekkorával be tudjuk csomagolni a sajtokat: helyezzük a négyzet közepére a korongot.

DSC04090

2. A sarkokat középre hajtjuk, és mindenhol jól eldolgozzuk a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra.

DSC04095

3. A tetejére a maradék tésztából díszt készítünk – ez lehet masni, de használhatjuk a kisebb mézeskalács formákat is, így kerülhet a tésztacsomag tetejére fenyőfa, csillag, hold. Amikor elkészültünk a díszítéssel, lekenjük a tésztát felvert tojással.

Miután az összes camembert-rel elvégeztük ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, rátesszük a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütjük őket.

DSC04101

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. aheninterior says:

    Nagyon guszta…és milyen egyszerű! Biztos kipróbálom.

  2. aheninterior says:

    Jól szerepelr a sajtbukta! Ki is próbáltuk. Köszönjük!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!