Vasarely meggyes paleo (süti)

Valahol a cukrászat és a képzőművészet határmezsgyéjén bújik meg szolidan ez az alkotás; az a legszebb benne, hogy sohasem lesz ugyanolyan, mint az előzőek.

Nemcsak finom, hanem játszani is lehet vele; hogy a csíkok mennyire sikerülnek jól, függ attól, hogy a két massza sűrűsége mennyire tér el egymástól, a sűrűbb elnyomja a hígabbat. A fenti képen a kókuszmassza a sűrűbb, az alsón nagyjából egyformára sikerültek, szép, kiegyensúlyozott lett az eredmény.

Hozzávalók az alaphoz:

20 dkg darált mandula (a Lidlben szezonálisan kapható blansírozott őrölt, ez nagyon jó, és az ára is kiváló)

6 dkg kókuszzsír

2 ek víz

A kókuszmasszához:

4 dl Cocomas kókuszkrém

3-4 ek nyírfacukor

1 cs Zselatin fix

A meggyes masszához:

0,5 kg meggy (fagyasztott)

4-5 ek nyírfacukor

2 dkg zselatin

1. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, piteformába nyomkodjuk (én 29 centi átmérőjű ikeásat használok), és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

2. Közben a meggyet felforraljuk, kevés vizet önthetünk alá. Adjuk hozzá a nyírfacukrot, majd a kevés vízben feloldott zselatint, és 1-2 perc forralás után zárjuk el alatta a lángot. Botmixerrel pürésítsük, és hagyjuk hűlni ezt is.

3. Amikor minden kihűlt nagyjából, verjük jó habosra a Cocomast a nyírfacukorral és a Zselatin fixszel.

4. Töltsük a kétféle masszát két kancsóba. Most jön a művészet. Mutatom.









Hagyjuk dermedni legalább három órát.

Jó, nem?

Címkék: , , , , , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »