Ez az ajándék mutatós is, finom is, egyedi is, a költségvetése sem magas, és még csak túl sok időt, vagy extra eszközt sem igényel. Bonbonforma sem kell. Elegánssá teszi egy szép fémdoboz, illetve a kis bonbonpapírok, amelyeket én itt a kedvenc lakásfelszerelési boltomban vettem.
Hozzávalók:
1 csomag nugát* (20 dkg, Aldi)
1 csomag marcipánmassza(20 dkg, Aldi)
10 dkg étcsoki
a beleforgatáshoz vettem szintén az Aldiban krokantot, apró csokiforgácsot, kókuszreszeléket – a süteményes kellékek között találtam ezeket.
A nugátot 25 darabra vágjuk, kis golyókat formázunk belőle. A marcipánmassza egy részét vékonyra nyújtjuk, körbevesszük vele a golyókat, és mint a gyurmát, úgy görgetjük szépen egyesével a két tenyerünk között, hogy minél szabályosabb gömbök legyenek. Utána bevonjuk mindegyiket a megolvasztott étcsokival, majd beleforgatjuk a krokantba, a csokidarabokba, illetve a kókuszreszelékbe. Elhelyezzük a csinos kis papírkosárkákban a bonbonokat, és dobozoljuk.
*A nugátot helyettesíthetjük ganache-sal: 1 dl tejszínt összeolvasztunk 10 dkg étcsokival (mikróban forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, várjunk, amíg felolvad, és kevergessük addig, amíg szép fényes, egynemű csokimasszát nem kapunk). Tegyük hűtőbe, néhány óra múlva megdermed annyira, hogy akár kézzel is formázható.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Szia Móni!
Annyira jól néz ki, hogy ezt mindenképpen szeretném elkészíteni. Köszönöm az ötletet!
Megtaláltam a marcipán masszát a az Aldiban, de a nugátot nem. Hogy néz ki? A csokiknál, vagy a karácsonyi csokiknál keressem?
Ica, ezt még tavaly vettem, lehet, hogy még nincs, ha jól emlékszem, tavaly karácsony előtt volt, és csak kampányáruként. A ganache is tökéletes hozzá.
Szia Móni, nekem ez a tejszínes-csokis verzió nagyon szompi, de nem romlik meg karácsonyig, ha mostanában elkészítem? És aki kapja, az is tartsa inkább a hűtőben? 🙂
Ööö szompi=szimpi 😀
Szia Zsu, megkérdeztem egy kedves bonbonos szakértő bloggerkollégát, azt mondja, 4-5 hét az eltarthatóság, de mindenképpen hűvös helyen.:)