Hát eljött, újra december van, még hármat pislogunk, aztán itt a karácsony is. Elhatároztam, hogy minden napra csiholok valami ajándékötletet azoknak, akik tanácstalanul sündörögnek a boltokban, hogy mit vegyenek annak a kollégának, ismerősnek, akinek igaz, hogy szívesen adnának valamit, valami jópofát, de nem akarnak/tudnak sok pénzt áldozni rá. Jöjjenek hát a nem drága, kreatív megoldások, az ehető ajándékok, amelyek az utóbbi években egyre népszerűbbek; nemcsak azért szeretem ezeket, mert finomak, hanem azért, mert a saját munkám van benne, ami szerintem sokkal többet ér, mint a “berohanok a boltba, veszek valamit”-módszer. Az alábbi ötlettel régi olvasóim már ugyan találkozhattak, de talán nekik is érdemes feleleveníteni. Még bőven van idő ezeknek az ajándékoknak az elkészítésére: nagyjából két hét kell mindegyiknek az aromaanyagok kioldódásához. Persze, azt nem mondom, hogy ezek fillérekből elkészíthetőek: nem olcsó sem a méz, sem a dió, sem a vaníliarúd, sem az igazán jó olívaolaj – de készíthetjük kisebb üvegekbe is, kisebb mennyiséget felhasználva, hiszen ami sok esetben a legtöbbet ér, az a gesztus, a figyelem.
1. Rozmaringos olívaolaj
Rozmaringot tuszkoltam az üvegbe, felöntöttem olívaolajjal.
2. Fokhagymás-oregánós olívaolaj
Fokhagymagerezdek kissé megnyomkodva,+ szárított oregánó, olaj.
3. Diós méz
Dió, akácmézzel felöntve.
4. Vanília esszencia
2-3 vaníliarúd, vodkával felöntve.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: