Mai Móni

Körtés túrós süti

Több süti receptjéből gyúrtam össze az alábbit, megint megkísértett a gondolat, hogy megtartom magamnak, olyan jó lenne egy kis titok, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Annyira finom, hogy mindenkinek meg kell kóstolnia – azt meg hogy is tehetnék recept nélkül? kört1 Hozzávalók a tésztához:

1 tojás

8 dkg cukor

5 dkg vaj

18 dkg liszt

fél kk szódabikarbóna

A tésztára:

sárgabaracklekvár

A töltelékhez:

5 tojássárga

4 dkg keményítő

5 dl tej

10 dkg cukor

fél vaníliarúd kikapart magjai

50 dkg túró

mérettől függően 3-4 körte

cukor még ízlés szerint

egy kis sárgabaracklekvár a körtékre

A tetejére:

10 dkg vaj

15 dkg liszt

8 dkg cukor kört2 1. Az alsó tésztaréteg úgy készül, hogy a tojást habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a jó puha vajat, végül a lisztet és a szódabikarbónát. Ha van idő, hogy hűtőbe tegyük a tésztát, magunkkal teszünk jót, könnyebb lesz vele bánni, ha a vajtól egy kicsit keményebbé válik.

2. Addig is, a tejből, a tojássárgákból, a keményítőből és a cukorból a vaníliával főzzük meg a vaníliapudingot úgy, ahogy ITT leírtam. Adjuk hozzá a túrót, amikor már nem olyan forró, majd botmixerrel dolgozzuk át, hogy ne legyenek benne nagyobb rögök. Édesítsük ízlésünknek megfelelően, ha még szükséges.

3. Egy nagyobb, 28 centis kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt. Nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük el úgy a formában, hogy legyen úgy 3 centis pereme – ezt az ujjunkkal nyomkodjuk oda a tortaforma oldalához.

4. Kenjük meg a tésztát baracklekvárral, öntsük rá a túrótölteléket, és jöhetnek a körték: hámozzuk meg, negyedeljük a gyümölcsöt, vágjuk ki a magházukat, a körték “pocakját” (hú, de utálom ezt a szót, de nem jut eszembe jobb), szóval, azt a részét, ami olyan kerek-forma, dagi, egy késsel 5-6 vágással vonalazzuk be. Helyezzük el a túrón, majd kenjük meg baracklekvárral.

5. A tetejére a morzsa úgy készül, ahogy tegnap a crumble-nél: a hozzávalókat ujjbeggyel gyorsan össze kell morzsolni, a süti tetejére szórni.

6. 180 fokos sütőben süssük kb. 35 percig, hogy a morzsa rápiruljon.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. B.Gabi says:

    És már sül is 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!