Pisztráng fokhagymás-fűszeres vajban sütve

Az már közhely, hogy mi, magyarok milyen kevés halat eszünk.

Nem tudom, miért van ez, de tény, hogy én is készíthetnék gyakrabban. Valahogy nem igazán kedvelik a gyerekek, azt meg nem szeretem, ha külön kell nekik főzni. Hát talán ezért.

Azonban van egy olyan halfajta, amit szinte mindenki szeret: a pisztráng. A Lidl-ben mostanában csütörtökönként friss halat hirdetnek, és 1000 forintért két darab pisztrángot vettem, ami két embernek bőségesen elég. Az alábbi, rendkívül egyszerű receptet ajánlom figyelmetekbe, mert a hallal a munka így 5 perc, a sütés 20, közben elkészül a köret, sőt, még egy sütit is össze lehet dobni akár, az meg megsül a hal után. Uzsonnára pont jó lesz.

Hozzávalók:

2 pisztráng

8 dkg vaj

1 tk aprított kapor

1 tk apróra vágott petrezselyemzöld

4 gerezd összezúzott fokhagyma

1. A halakat megtisztítjuk, folyó víz alatt jól lesúroljuk, majd sűrűn bevagdaljuk (irdaljuk), és mindkét oldalukat besózzuk.

2. A puha vajat összekeverjük az aprított kaporral, petrezselyemzölddel, szétnyomott fokhagymagerezdekkel.

3. Először a pisztrángok egyik oldalát jól megkenjük vele, majd a megkent felükkel az alufóliával bélelt tepsibe tesszük a halakat, és ekkor megkenjük a másik oldalukat is. Jól nyomkodjuk bele a fokhagymás vajat az irdalások közé. Ha marad vaj, azt rakjuk a hasüregbe.

4. Tegyük a tepsit 220 fokos sütőbe, 20 percre.

Ez ennyi. Közben bashmati rizst főztem, és párolt zöldköretet készítettem fagyasztott zöldségkeverékből.

Aztán tálaltam.

Címkék: , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »