Egy újabb cukor-, liszt- és tejtermék-mentes süti, amit természetesen nemcsak a paleo étrend hívei fogyaszthatnak; mindenkinek ajánlom, aki diétázik. Meg annak is, aki nem. Finom.
Hozzávalók:
10 közepes méretű tojás (ebből majd három fehérje a tetejére kerül külön)
8 dkg nyírfacukor
4 közepes, finom édes alma
20 dkg darált mák
1 kk szódabikarbóna
50 dkg fagyasztott magozott meggy
A tetejére
a félretett 3 fehérje
5 dkg nyírfacukor
1. Az almát pucoljuk meg, reszeljük le, a meggyet hagyjuk kiolvadni. (Persze, konzervet is lehet használni, ha valaki kap cukrozatlant.)
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (légkeverésen 170), és egy 27 centis kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
3. A tojásokat válasszuk szét, három fehérjét tegyünk félre. A maradék fehérjéket a nyírfacukorral verjük kemény habbá. Forgassuk bele a sárgákat, majd a mákot, a szódabikarbónát, a reszelt almát, végül a meggyet.
4. Öntsük a masszát a formába, és süssük 30 percig.
5. A 30 perc leteltével verjük kemény habbá a három tojásfehérjét , majd oszlassunk el a sütin, egy kanál végével húzzunk bele csúcsokat. Tegyük vissza a sütőbe még 20 percre. A hőt vegyük vissza 130 fokra.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)