Mit főzzek hétvégén?

Miközben a Caféblogra való költözésem folyományaként egyesével kategorizálom a bejegyzéseimet (mert nagyon jó kis tartalomjegyzék lesz ám ez így, majd nézzétek csak meg), újra és újra meglepődöm azon, hogy te jó ég, mennyi remek receptet feltettem már, amelyek a blog sajátos tulajdonsága miatt hamar süllyesztőbe is kerültek. Nemcsak Ti nem találjátok meg őket, drága olvasók, de még én is elfeledkeztem róluk.

Pedig itt van például ez a remek császármorzsa recept, amelyhez igaz, hogy be kell gyújtani a sütőt, viszont nagy mennyiséget készíthetünk relatíve rövid idő alatt.

És ha elé egy jó kis gulyást adunk, már kész is a komplett ebéd. Feltesszük reggel a gulyást, délre kész, közben pedig, úgy tíz órától indulva, elkezdjük a császármorzsát. Bekeverjük, állni hagyjuk fél órán át, aztán a sütőben megsütjük, negyedóránkénti átkeveréssel. Mindkét recept jó nagy mennyiség, ha ügyesek vagytok, másnapra marad a levesből, és egy kis palacsintával megint jól fog esni.

A hozzávalók listáját idemásolom, ha úgy döntetek, hogy ezt főzitek, ne kelljen sokat kattintgatni.

Tehát, a gulyáshoz:

Hozzávalók:

80 dkg marhalábszár vagy -comb

2 fej vöröshagyma

4 szál sárgarépa

1 fehérrépa

4-5 szem krumpli

1 kisebb zeller

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 szem paradicsom

2 paprika

2 tk Erős Pista (vagy Édes Anna, vagy házi darált paprika)

3 tk őrölt pirospaprika

1 tk őrölt kömény



bors

A galuskához:

10 dkg sima liszt

3 dkg búzadara

1 tojás

víz

1 kk só

A császármorzsához:

80 dkg liszt

6 tojás

8-10 dl tej

20 dkg vaj

25 dkg cukor

mazsola

1 citrom reszelt héja

Kellemes hétvégét!

Címkék: , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »