Nos igen, amikor ennek a sütinek a fotóját felraktam a facebookra, szinte hallottam a sóhajokat a a felkiáltójelekkel tűzdelt megjegyzések mögött, amelyekben receptet követeltek a hozzászólók, ha már magából a süteményből nem részesülhettek.
Jól néz ki, igaz? Ráadásul egyszerű is.
A hozzávalók:
6 tojás
3 ek nyírfacukor
20 dkg kókuszreszelék
2 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém
5 dkg porrá őrölt nyírfacukor
2 csomag Zselatin fix
30 dkg málna (friss)
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.
2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.
3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.
4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék málnával. Hűtőben dermesztjük.
Na, kipróbáljátok?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)