Málnás-kókuszos paleo süti

Nos igen, amikor ennek a sütinek a fotóját felraktam a facebookra, szinte hallottam a sóhajokat a a felkiáltójelekkel tűzdelt megjegyzések mögött, amelyekben receptet követeltek a hozzászólók, ha már magából a süteményből nem részesülhettek.

Jól néz ki, igaz? Ráadásul egyszerű is.

A hozzávalók:

6 tojás

3 ek nyírfacukor

20 dkg kókuszreszelék

2 ek kakaópor

1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém

5 dkg porrá őrölt nyírfacukor

2 csomag Zselatin fix

30 dkg málna (friss)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.

2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.

3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.

4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék  málnával. Hűtőben dermesztjük.

Na, kipróbáljátok?

Címkék: , , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »