Mai Móni

Málnás-kókuszos paleo süti

Nos igen, amikor ennek a sütinek a fotóját felraktam a facebookra, szinte hallottam a sóhajokat a a felkiáltójelekkel tűzdelt megjegyzések mögött, amelyekben receptet követeltek a hozzászólók, ha már magából a süteményből nem részesülhettek.

fotó 2(5)

Jól néz ki, igaz? Ráadásul egyszerű is.
A hozzávalók:

6 tojás

3 ek nyírfacukor

20 dkg kókuszreszelék

2 ek kakaópor

1 kk szódabikarbóna

 

A krémhez:

3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém

5 dkg porrá őrölt nyírfacukor

2 csomag Zselatin fix

30 dkg málna (friss)

 

fotó 3(5)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.

2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.

3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.

4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék  málnával. Hűtőben dermesztjük.

 

Na, kipróbáljátok?

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Andrea Somodi says:

    Köszi a receptet, nagyon tetszik és a többi paleo desszert is. Én is egy 4 gyermekes anyuka vagyok, és mi családilag tértünk át a paleora.
    Ez a torta pedig rögtön a szívembe lopta magát, egyszerű, csini, úgyhogy szülinapi torta lett belőle. A krém receptet egy az egyben használtam, viszont a torta tésztáját át kellett alakítanom, mert az ünnepelt első születésnapját tartotta :-), ezért egy tojásmentes piskóta receptet alakítottam paleora! És komolyan mondom életem egyik legfinomabb tortája lett, pedig már igazán sokat sütöttem!!! Én is blogolok bízva abban, hogy az én tapasztalatom is segítség lehet. ez a torta lesz a holnapi bejegyzésem, természetesen a te blogod linkjét is beletettem. http://otletvar.blogspot.hu/2013/07/tojas-nelkuli-kokuszkremes-malna-torta.html

    További jó munkát!

  2. Lilla Halasz (DodoMitzie) says:

    Szaisztok!
    Ha a zselatin fixet ki szeretném hagyni, használhatok tápiókát? Szerintetek hogyan?
    Köszi!

  3. Máshogy sem használnál zselatint? A tápiókát főzni kell, az a baj…

  4. Lilla Halasz (DodoMitzie) says:

    Szia!
    Nem, a zselatint kihagyom (speciális, hús- és szénhidrátmentes étrend miatt)
    De találtam növényi alapú zselatint, megpróbálom azzal!
    Majd megírom, milyen lett 🙂

  5. Judit Szabó Neuschwendtner says:

    Szia! Kiprótáltam, igazán üde nyári torta. Nagyon finom. A változtatásom csak annyi volt, hogy fele-fele arányban tettem kókuszreszeléket és lisztet. Szuper lett. A család majszolja.

  6. Lilla Halasz (DodoMitzie) says:

    Sziasztok! Kipróbáltam a receptet, végül habfixálóval helyettesítettem (1 cs/doboz), szép kemény lett a hab – és így már vegán a torta 🙂 – és eggyel emeltem a Cocomas dobozok számát, annyira isteni lett a krém! Nagy sikert aratott 🙂 Köszönjük!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!