Nos igen, amikor ennek a sütinek a fotóját felraktam a facebookra, szinte hallottam a sóhajokat a a felkiáltójelekkel tűzdelt megjegyzések mögött, amelyekben receptet követeltek a hozzászólók, ha már magából a süteményből nem részesülhettek.
Jól néz ki, igaz? Ráadásul egyszerű is.
A hozzávalók:
6 tojás
3 ek nyírfacukor
20 dkg kókuszreszelék
2 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém
5 dkg porrá őrölt nyírfacukor
2 csomag Zselatin fix
30 dkg málna (friss)
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.
2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.
3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.
4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék málnával. Hűtőben dermesztjük.
Na, kipróbáljátok?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Köszi a receptet, nagyon tetszik és a többi paleo desszert is. Én is egy 4 gyermekes anyuka vagyok, és mi családilag tértünk át a paleora.
Ez a torta pedig rögtön a szívembe lopta magát, egyszerű, csini, úgyhogy szülinapi torta lett belőle. A krém receptet egy az egyben használtam, viszont a torta tésztáját át kellett alakítanom, mert az ünnepelt első születésnapját tartotta :-), ezért egy tojásmentes piskóta receptet alakítottam paleora! És komolyan mondom életem egyik legfinomabb tortája lett, pedig már igazán sokat sütöttem!!! Én is blogolok bízva abban, hogy az én tapasztalatom is segítség lehet. ez a torta lesz a holnapi bejegyzésem, természetesen a te blogod linkjét is beletettem. http://otletvar.blogspot.hu/2013/07/tojas-nelkuli-kokuszkremes-malna-torta.html
További jó munkát!
Szaisztok!
Ha a zselatin fixet ki szeretném hagyni, használhatok tápiókát? Szerintetek hogyan?
Köszi!
Máshogy sem használnál zselatint? A tápiókát főzni kell, az a baj…
Szia!
Nem, a zselatint kihagyom (speciális, hús- és szénhidrátmentes étrend miatt)
De találtam növényi alapú zselatint, megpróbálom azzal!
Majd megírom, milyen lett 🙂
Szia! Kiprótáltam, igazán üde nyári torta. Nagyon finom. A változtatásom csak annyi volt, hogy fele-fele arányban tettem kókuszreszeléket és lisztet. Szuper lett. A család majszolja.
Sziasztok! Kipróbáltam a receptet, végül habfixálóval helyettesítettem (1 cs/doboz), szép kemény lett a hab – és így már vegán a torta 🙂 – és eggyel emeltem a Cocomas dobozok számát, annyira isteni lett a krém! Nagy sikert aratott 🙂 Köszönjük!