Meisseni túrótorta

Hát újra előkerült ez a bizonyos “aljnélküli túrós”, de most ilyen elegáns néven kaptam meg a receptet, hogy Meisseni túrótorta. Bár megrendelésre készült – most már nemcsak a keszthelyi kávézóba, hanem egy balatonboglári klassz kis helyre is dolgozom, oda kérték -, de amikor megpróbáltam a tortaformából áttenni a papírtálcára, kettétörött. Így családomat az a szerencse érte, hogy reggel korán Meisseni túrótorta várta őket az asztalon. Dupla nyereség, hogy most legalább megmutathatom Filout munka közben… Csupa öröm az élet.

  Hozzávalók:

1 kg túró

22 dkg cukor

6 nagyobbacska tojás (kicsiből 8)

15 dkg puha vaj

5 ek búzadara

fél sütőpor

1 citrom leve és héja

fél vaníliarúd kikapart belseje  

  A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, belekeverjük a búzadarát és a sütőport, majd a puha vajat, a citromhéjat és a citromlevet, a vaníliát is. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és beleforgatjuk a túrós keverékbe. Kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a masszát. Légkeverésen 160, alsó-felső sütéssel 170 fokon sütjük kb. 1 órán át. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Címkék: , , ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »