Hát újra előkerült ez a bizonyos “aljnélküli túrós”, de most ilyen elegáns néven kaptam meg a receptet, hogy Meisseni túrótorta. Bár megrendelésre készült – most már nemcsak a keszthelyi kávézóba, hanem egy balatonboglári klassz kis helyre is dolgozom, oda kérték -, de amikor megpróbáltam a tortaformából áttenni a papírtálcára, kettétörött. Így családomat az a szerencse érte, hogy reggel korán Meisseni túrótorta várta őket az asztalon. Dupla nyereség, hogy most legalább megmutathatom Filout munka közben… Csupa öröm az élet.
Hozzávalók:
1 kg túró
22 dkg cukor
6 nagyobbacska tojás (kicsiből 8)
15 dkg puha vaj
5 ek búzadara
fél sütőpor
1 citrom leve és héja
fél vaníliarúd kikapart belseje
A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, belekeverjük a búzadarát és a sütőport, majd a puha vajat, a citromhéjat és a citromlevet, a vaníliát is. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és beleforgatjuk a túrós keverékbe. Kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a masszát. Légkeverésen 160, alsó-felső sütéssel 170 fokon sütjük kb. 1 órán át. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor tudjuk szépen szeletelni.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Sajnos úgy látom a cukor mennyisége lemaradt a receptről. Pedig nagyon lelkesen megcsinálnám, amilyen hamar csak lehet. Előre is köszi az infot!
Köszi az észrevételt!!! Pótoltam.
Szia Móni! Ma ez volt az ebéd utáni desszertünk. Nagyon finom 🙂 Köszönet a receptért!
Én is megcsináltam ma, isteni lett, nekem kb. a dupla magassága lett vmiért. Csináltam mellé egy kicsit fanyar málnaszószt! Teljesen olyan íze van mint egy rizskochnak így. 🙂
Biztosan kisebb méretű a tortaformád. Örülök, hogy ízlett:)