Mai Móni

Vacsora maradékokból: padlizsános raguval és túrós fasírttal töltött gombafejek – fogyózóknak is

Nagyon szeretem a padlizsános ragut, amit ugyanúgy készítek, mint a lecsót, csak teszek bele kisebb kockákra vágott padlizsánt, vagy még esetleg cukkinit is. Volt ebből némi maradék, meg vagy fél kiló darált hús, ami hatunknak nem elég semmire. Legfeljebb kiegészítőnek jó. Meg mindenféle elgondolás nélkül vettem egy csomó gombát… Hát így állt össze ez a töltött gombafej.

A túrós fasírthoz:

50 dkg darált hús

20 dkg túró

1 tojás

só, bors

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A fenti hozzávalókat összekeverjük, és megkérjük az egyik gyereket, hogy formázzon a gombafejek méretével megegyező kis fasírtokat a masszából. A gombákat megmossuk, megsózzuk, kis citromlével is meglocsoljuk. Tepsire tesszük, teszünk bele a lecsós-padlizsános raguból, majd ráültetünk egy-egy fasírtot. A végén megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Droika says:

    Ma este ez volt a vacsora, fantasztikusan finom lett!! Imádom a blogot, ellentétben más oldalakkal, itt mindig sikeresek a megadott receptek!

  2. Köszönöm szépen, ennek nagyon örülök:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!