Azért kaliforniai, mert kaliforniai pisztácia van a tetején. Azért nem sima meggytorta, mert valahogy meg kellett különböztetnem a többitől – azt meg mégsem írhatom, hogy tejszínhabos-mascarponés meggytorta pisztáciával… Vagy igen?
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
A krémhez:
4 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
2 Zselatin fix
porcukor
A meggyes réteghez:
70 dkg magozott meggy
16 dkg cukor
5 g almapektin
A tetejére:
pisztácia
1. A meggyet a cukorral és a pektinnel felfőzzük, hűlni hagyjuk.
2. Elkészítjük a piskótát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel kb. 4 percig verjük, hogy jó sok levegőt juttassunk a masszába. Aztán kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral borított 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és 25-27 perc alatt megsütjük. Szintén hűlni hagyjuk.
3. Ha minden kihűlt, elkészítjük a krémet: habbá verjük a tejszínt, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a két zselatin fixet és a porcukrot.
4. Összeállítjuk a tortát: A piskótát kettévágjuk, az alsó lapra kenjük a krém felét, azon elhelyezzük a meggy 2/3-át. Rátesszük a másik piskótalapot, befedjük a maradék krémmel, és elosztjuk a tetején a maggyet. Megszórjuk durvára tört pisztáciával.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)