Kaliforniai meggytorta

Azért kaliforniai, mert kaliforniai pisztácia van a tetején. Azért nem sima meggytorta, mert valahogy meg kellett különböztetnem a többitől – azt meg mégsem írhatom, hogy tejszínhabos-mascarponés meggytorta pisztáciával… Vagy igen?

 fotó 1(2)

Hozzávalók a piskótához:

6 tojás

6 ek cukor

6 ek liszt

A krémhez:

4 dl habtejszín

25 dkg mascarpone

20 dkg tejföl

2 Zselatin fix

porcukor

A meggyes réteghez:

70 dkg magozott meggy

16 dkg cukor

5 g almapektin

A tetejére:

pisztácia

fotó 5

1. A meggyet a cukorral és a pektinnel felfőzzük, hűlni hagyjuk.

2. Elkészítjük a piskótát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel kb. 4 percig verjük, hogy jó sok levegőt juttassunk a masszába. Aztán kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral borított 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és 25-27 perc alatt megsütjük. Szintén hűlni hagyjuk.

3. Ha minden kihűlt, elkészítjük a krémet: habbá verjük a tejszínt, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a két zselatin fixet és a porcukrot.

4. Összeállítjuk a tortát: A piskótát kettévágjuk, az alsó lapra kenjük a krém felét, azon elhelyezzük a meggy 2/3-át. Rátesszük a másik piskótalapot, befedjük a maradék krémmel, és elosztjuk a tetején a maggyet. Megszórjuk durvára tört pisztáciával.

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »