Azért nem joghurtos málnatorta, mert a joghurt nem opció, hanem alap. Aztán, hogy milyen gyümölcsöt rakunk rá, azt a szezon szabja meg. Az egyik legegyszerűbb, próbáljátok csak ki.
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
12 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz (lehet kefir)
12 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
A krémhez:
1 nagy pohár (görög) joghurt – cirka 40-45 dkg
4 dl habtejszín
2 Zselatin fix
porcukor
A tetejére:
1 csomag tortazselé
fél dl piros szörp
málna ebben az esetben, de lehet ribizli, áfonya, szeder
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokosra. A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és kb. 22 perc alatt megsütjük.
2. Hagyjuk, hogy a tészta kihűljön, aztán összeállítjuk a krémet: a tejszínből habot verünk, majd a joghurthoz adjuk, belekeverjük a két Zselatin fixet, és ízlés szerinti porcukrot. A kihűlt tésztára öntjük, és kicsit dermesztjük.
3. Elkészítjük a tortazselét a leírás szerint, a vízből fél decit a szörppel váltunk ki. Amíg hűl, gyorsan kirakjuk a torta tetejét a málnával, majd befedjük a zselével. (Ha túlságosan sokáig hűlt, és túl “vastagnak” bizonyul a zselé, kicsit melegítsünk rajta.)
Hűtőben dermesztjük, aztán szeleteljük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: