Mai Móni

Málnás joghurttorta

Azért nem joghurtos málnatorta, mert a joghurt nem opció, hanem alap. Aztán, hogy milyen gyümölcsöt rakunk rá, azt a szezon szabja meg. Az egyik legegyszerűbb, próbáljátok csak ki.

málnás joghurt

 

Hozzávalók a tésztához:

2 tojás

12 dkg cukor

1 dl olaj

1 dl víz (lehet kefir)

12 dkg liszt

2 dkg kakaópor

1 tk sütőpor

 

A krémhez:

1 nagy pohár (görög) joghurt – cirka 40-45 dkg

4 dl habtejszín

2 Zselatin fix

porcukor

 

A tetejére:

1 csomag tortazselé

fél dl piros szörp

málna ebben az esetben, de lehet  ribizli, áfonya, szeder

 

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokosra. A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és kb. 22 perc alatt megsütjük.

2. Hagyjuk, hogy a tészta kihűljön, aztán összeállítjuk a krémet: a tejszínből habot verünk, majd a joghurthoz adjuk, belekeverjük a két Zselatin fixet, és ízlés szerinti porcukrot. A kihűlt tésztára öntjük, és kicsit dermesztjük.

3. Elkészítjük a tortazselét a leírás szerint, a vízből fél decit a szörppel váltunk ki. Amíg hűl, gyorsan kirakjuk a torta tetejét a málnával, majd befedjük a zselével. (Ha túlságosan sokáig hűlt, és túl “vastagnak” bizonyul a zselé, kicsit melegítsünk rajta.)

Hűtőben dermesztjük, aztán szeleteljük.

 

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!