Mit is mondhatnék erről?
Azt hiszem, egyértelmű.
Csokis piskóta, tejszínhab, csokiréteg, tejszínhab, piskóta, csokibevonat. Extázis. Ráadásul nem is olyan vészes az elkészítése.
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek kakaópor (cukrozatlan)
A töltelékhez:
6 dl tejszín
2 csomag Zselatin fix
porcukor
A csokibevonathoz (bele és a tetejére):
15 dkg étcsoki
8 dkg vaj
1. A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 190 fokra, alsó-felső sütésnél 200 fokosra. A piskótához a tojásokat a cukorral gépi habverővel nagyon habosra felverjük (kb. 4 perc), majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, elkeverjük benne, de nem dögönyözzük, ne essen össze a habunk annál jobban, mint amennyire elkerülhetetlen.
2. Ha van két egyforma tortagyűrűnk, akkor szuper, mert légkeverésen megsüthetjük egyszerre a két lapot úgy, hogy két tepsibe sütőpapírt teszünk, mindegyikre rá a tortagyűrűt (én 27 centi átmérőjűre állítottam), majd elosztjuk bennük a piskótamasszát. 13-14 perc alatt megsütjük őket. Alsó-felső sütéssel sajnos egyszerre csak egy megy, úgyhogy egymás után; arra is számítanunk kell, hogy a második már kicsit összeesik, mire a sütőbe kerül.
3. A kész piskótalapokat kihűtjük, majd felverjük először a tejszín felét (3 dl) az egyik Zselatin fixszel, és ízlés szerinti porcukorral. Mondjuk 2 evőkanál. Az egyik piskótát a tortatálra helyezzük (vagy oda, amin végül tálalni szeretnénk), megkenjük a felvert tejszínhabbal. Hűtőben dermesztjük.
4. Amíg dermed a hab, összeolvasztjuk a vajat és a csokit. Én mikróban szoktam, 1 perc, megkever, még fél perc, kész.
5. A megdermedt habra kenünk a csokiból, maximum a felét tesszük rá, de inkább kicsit kevesebbet, és már csak akkor, amikor a csokink nem túl meleg. Újból visszahűtjük, dermedjen meg a csokiréteg rajta.
6. Közben verjük fel a másik 3 dl tejszínt a Zselatin fixszel és a porcukorral, majd kenjük a megdermedt csokira.
7. Helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, és vonjuk be a megmaradt csokival.
Azért nem olyan bonyolult, ugye…?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Uh, de jónak tűnik…puha finomság. Hulalával is lehet, nem?
Hát, ha elkerülhetetlen… Tejérzékeny valaki nálatok? Vagy miért nem jó a tejszín?
A kozmetikusom szerint az arcom állapotának javításaképp a vaj és tejszín használatát egy időre mellőznöm kéne…:-/ még nem szántam rá magam. Így, vagy úgy, de kipróbálom ezt a tortát. Köszi.
Köszi a receptet. A Kinder pingui az egyik kedvencünk, ha Magyarországon vagyunk. Én is kribóbálnám, csak itt (Finnország) nem lehet zselatin fixet kapni. Mivel lehetne helyettesíteni?
Valamilyen zselatin?
Szia Móni! Nagy reménységekkel kezdtem neki a tortának. Most sütöttem meg a két piskótát, mely fele ilyen vastagságú lett és igen messze van az általad megsütött sötétbarna színtől. 🙁 Miért? Remélem a végén az íze kárpótolni fogja.
Szia Kriszti, hát remélem, hogy a végeredmény jó lett… A piskóta azért lehet fele ilyen vastag, mert pl. nem habosítottad fel nagyon-nagyon a tojást, vagy nagyobb formában sütötted – bár gondolom, ez nem valószínű, mert hát az enyém sem volt kicsi… A szín a kakaópor miatt térhet el: tapasztaltam, hogy ahány kakaópor, annyiféle szín… Most kaptam én is egy olyat, amit eddig még nem használtam, és bizony az összes sütimhez másfélszer annyit kell belőle tennem, hogy a megszokotthoz hasonló színt elérjem. A képen látható sütihez a Lidl-ben kapható kakaóport használtam, az jó sötét.
Köszönöm Móni. Elkészült. Nekem a hab is nagyon sok lett, a fele bőven elég lenne számomra és kétszer ennyi piskóta arányban, sebaj. Azért köszönöm. Viszont a csokis pite és a diós-habos süti nagyon finom lett. 🙂
Ez volt a kedvencem, amíg laktózérzékeny nem lettem. Egy időre elbúcsúztam tőle, de ennek vége, ezt bizony meg fogom sütni!! Pinterestre elmentve. Köszi! 🙂