Túrókrémes epertorta

Lassan az eperszezon végére érünk – ma rendeltem egyik kedvenc zöldségesemnél 6 kilót, gondoltam, könnyű esti szórakozásként elteszek néhány üveg dzsemet, talán augusztus végéig ki is húzzuk vele, de a zöldséges csak annyit mondott: nem ígérem biztosra.

Úgyhogy, még mielőtt késő lesz, készítsétek el ezt a gyors, egyszerű tortát.

A piskótához:

4 tojás

4 ek cukor

4 ek liszt

A túrókrémhez:

3 dl tejszín

15 dkg túró

1 zselatin fix

10 dkg porcukor

A tetejére:

kb. 1 kg aprószemű eper

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A tojásokat a cukorral gépi habverővel 5 percig verjük (nagyon habosra), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Gyümölcstorta formába (ha nincs, kapcsos is megteszi) simítjuk a masszát – az én formám 29 cm átmérőjű. Kb. 22 percig sütjük, majd rácsra borítjuk, a formát levesszük róla, és hűlni hagyjuk.

2. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a túrót, a zselatin fixet, a porcukrot, és a piskótára kenjük ezt a krémet.

3. A megmosott epret elrendezzük a torta tetején. Ha nem esszük meg azonnal, vonjuk be tortazselével.

Címkék: ,

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »