Lassan az eperszezon végére érünk – ma rendeltem egyik kedvenc zöldségesemnél 6 kilót, gondoltam, könnyű esti szórakozásként elteszek néhány üveg dzsemet, talán augusztus végéig ki is húzzuk vele, de a zöldséges csak annyit mondott: nem ígérem biztosra.
Úgyhogy, még mielőtt késő lesz, készítsétek el ezt a gyors, egyszerű tortát.
A piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
A túrókrémhez:
3 dl tejszín
15 dkg túró
1 zselatin fix
10 dkg porcukor
A tetejére:
kb. 1 kg aprószemű eper
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A tojásokat a cukorral gépi habverővel 5 percig verjük (nagyon habosra), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Gyümölcstorta formába (ha nincs, kapcsos is megteszi) simítjuk a masszát – az én formám 29 cm átmérőjű. Kb. 22 percig sütjük, majd rácsra borítjuk, a formát levesszük róla, és hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a túrót, a zselatin fixet, a porcukrot, és a piskótára kenjük ezt a krémet.
3. A megmosott epret elrendezzük a torta tetején. Ha nem esszük meg azonnal, vonjuk be tortazselével.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)